Hazerswoudse Boys verzuimt wedstrijd te beslissen

1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

13 februari 2016 14:30

Kaijen, D.

De derby tussen de clubs uit Benthuizen en Hazerswoude Dorp heeft geen winnaar opgeleverd. Hazerswoudse Boys was voor rust sterker dan BSC'68 maar wist uit een aantal opgelegde kansen slechts één maal het net te vinden. Na rust bakten beide ploegen er weinig van en was BSC de gelukkigste door uit een gemakkelijk gekregen penalty de gelijkmaker binnen te schieten.

Op het door een snijdende noordoostenwind fris aanvoelend sportpark "Ons nieuwe erf" begint Hazerswoudse Boys in dezelfde samentelling als de week ervoor toen het CVC Reeuwijk wist te verslaan. Hierdoor zit vaste aanvoerder Jeffrey Kastelein op de bank. Ook BSC speelt niet in de vaste samenstelling want bij hun zit de helft van het basisteam in de lappenmand.
In de beginfase speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld en het duurt tot de 15e minuut voor het eerste doelgevaar wordt genoteerd. Het is BSC speler Jordy Theunissen die na een slippertje van Koen Plaisier op weg kan naar het doel van de Boys maar hij schiet de bal wild voorlangs. Niet veel later start een mooie aanval van Hazerswoudse Boys bij Pim Schoonwater die zich op eigen helft knap vrijdraait en op het juiste moment Rens Louwers de diepte instuurt met een bekeken steekpass. Rens verschijnt alleen voor de keeper maar besluit de bal af te leggen op de meegelopen Leo de Ruiter die de bal voor het intikken heeft maar Leo raakt de bal hopeloos verkeerd en de bal verdwijnt ver naast het doel. Een paar minuten later is het wel raak voor de Boys wanneer Rens Louwers een vrije trap het strafschopgebied indraait en de voltallige BSC verdediging verzuimt om de bal weg te trappen zodat deze met een stuit belandt bij de geheel vrijstaande Justin Meijer die van dichtbij met de buitenkant van de voet de 0-1 aantekent. Hazerswoudse Boys heeft in die fase duidelijk het betere van het spel en het lijkt wachten op de beslissende 2e treffer. De goed spelende Menno Nieuwhof is er na ruim een half uur spelen dichtbij wanneer hij een actie op de middenlijn start, 3 verdedigers het nakijken geeft en alleen op keeper Erik Meijer afloopt maar zijn inzet rolt via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Vijf minuten voor rust is plots BSC gevaarlijk via een kopbal van spits Lennart van den Berg die stijlvol door keeper Joren van Dijk onschadelijk wordt gemaakt.

In de 2e helft is er voor de toeschouwers niet veel te genieten al gebeurt er wel veel. BSC heeft in de rust te horen gekregen dat ze wat feller moeten spelen en de Boys weten daardoor de ruimtes niet meer te vinden zodat er een rommelig wedstrijdbeeld ontstaat met veel duels maar zonder gevaar voor beide doelen. Na 20 minuten spelen besluit scheidsrechter Kaijen om Aladin Ezzaki met direct rood uit het veld te sturen na een overtreding op Stan van Meurs wat nogal zwaar gestraft lijkt. Uit de hieruit voortgekomen vrije trap kan aanvoerder Roy van Leeuwen op doel koppen en hij ziet dat zijn geplaatste kopbal via de binnenkant van de paal op de doellijn nog kan worden weggewerkt door een verdediger van BSC. Met 10 man gaat BSC op zoek naar de gelijkmaker en krijgt daarbij een kwartier voor tijd hulp van scheidsrechter Kaijen die een verdedigende actie van Nick Moerland tegen Lennart van den Berg bestraft met een penalty en een gele kaart. Ook deze straf lijkt nogal zwaar maar dat verhindert Lody Dijkhuizen niet van het benutten van deze buitenkans. In het restant van de wedstrijd moeten de Boys met 11 tegen 10 op zoek naar de winnende treffer. Die treffer lijkt er ook te komen wanneer na een vlotte korte combinatie in de zestien van BSC tussen Justin Meijer en Leo de Ruiter de bal uiteindelijk belandt bij de 2e paal voor de voeten van Pim Schoonwater maar hij tilt de bal over het zo goed als lege doel. Er wordt in het restant niet meer gescoord zodat beide ploegen genoegen moeten nemen met 1 punt en dat voelt met name voor Hazerswoudse Boys als 2 te weinig.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen de nieuwe koploper Docos.