DoCoS 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

20 februari 2016 14:30

Colenbrander, D.J.P.

Onder herfstachtige omstandigheden hebben Hazerswoudse Boys en DoCos een spannende, maar uiterst sportieve wedstrijd tegen elkaar gespeeld en uiteindelijk won de koploper in de 3e klasse A met 0-1 en vergaten de Boys om de kansen die werden verkregen te benutten.

Hazerswoudse Boys moest het stellen zonder de niet geheel fitte Joren van Dijk, zat op de bank en werd vervangen door Patrick van der Reest en de afwezige Menno Nieuwhof.  In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen en had speelde DoCos in een te laag tempo en had heel veel moeite om kansen te creëren en de Boys werden  in hun spaarzame counters ook niet gevaarlijk, zodat een 0-0 russtand niet erg opmerkelijk was.

In de tweede helft zette DoCos een tandje bij en in de 60e minuut scoorde Chris van Empel met de hand de 0-1 en de goed leidende scheidsrechter Collenbrander keurde daarom ook terecht deze treffer af. De Boys kwamen er af en toe gevaarlijk uit, maar konden dit niet omzetten in grote kansen. In de 69e minuut viel dan toch de 0-1 uit een vrije trap van Melvin Zweistra kopte spits Chris van Empel de 0-1 binnen. Direct hierna kreeg Leo de Ruiter de kans op de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de solide doelman Mitchel van Abswoude. De Boys wisselde Pim Schoonwater voor Vito Martens en de invaller werd kort na zijn intrede al snel onder uit gehaald en uit de toegekende vrije trap wist Jeffrey Kastelein met zijn inzet geen doel te treffen. De tweede wissel was Ruud Plaisier voor Roy van Leeuwen, omdat de Boys achterin 1 op 1 gingen spelen om alsnog de gelijkmaker te scoren. Helaas lukte dat niet en kon koploper DoCos uiteindelijk opgelucht als gelukkige van het veld stappen en tevens de 2e periode binnen halen. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar de week daarop gaan de Boys op bezoek bij Oegstgeest.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest, Stan van Meurs, Nick Moerland, Roy van Leeuwen (Ruud Plaisier), Koen Plaisier, Justin Meijer, Rens Louwers, Jeffrey Kastelein, Ivo van Aalst, Leo de Ruiter en Pim Schoonwater (Vito Martens).