5 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 maart 2016 14:30

Lingen (Gouda), A.

Afgelopen zaterdag heeft Hazerswoudse Boys zichzelf een slechte dienst bewezen. In de strijd tegen degradatie werd een ontluisterende nederlaag geleden tegen Oegstgeest. Waar de Boys de laatste weken leek te beseffen dat het degradatiespook zijn oog op Hazerswoude heeft laten vallen, was er gisteren totaal geen beleving en ging men hard onderuit bij Oegstgeest (5-0).

Voor de wedstrijd leek het besef dat deze degradatiekraker een hele belangrijke was er wel te zijn, want keeper Joren van Dijk had zijn vakantie een dag uitgesteld om deze wedstrijd te kunnen spelen. Hazerswoudse Boys was nagenoeg compleet, alleen reserve-aanvoerder Roy van Leeuwen was afwezig i.v.m. vakantie. Al snel na de aftrap was het Oegstgeest wat de toon zette en binnen 20 minuten was het twee keer raak. Beide keren kon een bal vrij voor gegeven worden van de zijkant en evenzo vaak kon een tegenstander redelijk makkelijk afronden. Tussendoor haalde Nick Moerland nog een bal van de doellijn en dus had het zomaar drie nul kunnen staan zonder dat de Boys ook maar één keer gevaarlijk was geweest. Trainer Manfred vd Bosch greep hard in; Gelijk na de twee nul werd Koen Plaisier van het veld gehaald en werd de ervaren Bart Sol ingebracht. Even leefde de Boys op en kreeg het twee hele goede kansen. Maar Pim Schoonwater wist tot tweemaal toe niet overtuigend genoeg af te ronden en stuitte evenzo vaak op de prima keeper van Oegstgeest. Na deze twee kansen kabbelde de wedstrijd naar de rust toe. Keeper Joren van Dijk had nog een goede redding in huis bij een fraai afstandsschot maar verder gebeurde er niet veel. In de tweede helft leek de Boys uit een ander vaatje te tappen en werd er met meer vuur gespeeld. Vito Martens werd ingebracht voor Pim Schoonwater. De Boys werd gevaarlijker. Zo hadden de Hazerswoudenaren pech bij een scrimmage dat de bal net niet goed viel en kopte invaller Vito Martens na een prima voorzet van Robin de Ruiter op de lat. Tien seconden later lag de 3-0 in het doel; na een scherpe counter leek Bart Sol zijn man ver genoeg naar buiten te hebben gedrongen maar uit een moeilijke hoek schoot de spits van Oegstgeest toch hard en hoog raak. Na deze mokerslag knakte er iets bij de Boys. Oegstgeest domineerde en het wachten was op meer doelpunten. Zo mocht Oegstgeest nog tweemaal juichen na slap verdedigen aan Hazerswoudse kant en stond er 5-0 op het scorebord. In de laatste tien minuten kreeg Vito Martens nog twee grote kansen om de stand een iets dragelijker aanzien te geven, maar ook deze talentvolle aanvaller had zijn vizier vanmiddag niet op scherp staan. Na precies 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter af en droop heel Hazerswoudse Boys gedesillusioneerd af.  Volgende week komt NSV ’46 op bezoek en dan zal er zeker uit een ander vaatje getapt dienen te worden om een goed resultaat te behalen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Nick Moerland (Ivo van Aalst); Robin de Ruiter; Koen Plaisier (Bart Sol); Justin Meijer; Jeffrey Kastelein; Menno Nieuwhof; Rens Louwers; Leo de Ruiter; Pim Schoonwater (Vito Martens)