NSV '46 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

12 maart 2016 14:30

Schuitemaker, W.L.

Na het collectief falen van vorige week  bij Oegsgeest, moest er thuis tegen NSV ’46 wat worden rechtgezet om niet verder in de degradatiezorgen te komen. Na een voorsprong van 1-0 bij rust werd in de tweede helft de score naar 2-0 uitgebouwd. De Boys speelde weer met inzet en gaf de tegenstander aan dat er voor hen niets te halen was. Iets wat elke week op de grasmat gelegd dient te worden en trainer Manfred van den Bosch niet weer werd teleurgesteld door zijn manschappen.

Na  een rommelige beginfase waar beide teams moeite hadden om elkaar te vinden en er zich voor beide doelen niets werd gecreëerd. Zag aanvaller Tim Boers zijn schot geblokt en in de 29e minuut lieten de Boys zich voor het eerst gelden en kopt Justin Meijer van dichtbij naast het doel. Uit een corner voor NSV ’46 kopte verdediger Dylan Rietveld de bal over het doel van Patrick van der Reest, die de afwezige Joren van Dijk meer dan verdienstelijk verving. Vlak voor rust maakte aanvaller Lars de Jong in eigen strafschopgebied een domme overtreding op Stan van Meurs en wees scheidsrechter Schuitemaker gedecideerd naar de penaltystip. Justin Meijer zette zich achter de bal en liet doelman Marc Plaisier kansloos en zette de Boys op een 1-0 voorsprong. Hiermee werd ook gelijk de ruststand bepaald.

Hazerswoudse Boys toonde in de tweede helft weer de wil om te winnen en maakte het NSV ’46 lastig om in de buurt van het doel van Patrick van der Reest te komen. In de 56e minuut wist een van de aanvallers van NSV ’46 het strafschopgebied binnen te komen en raakte doelman van der Reest aan het hoofd. De goalie bleef gewond liggen en de scheidsrechter liet doorspelen, maar uit de scrimmage voor het doel werd niet gescoord. In de 62e minuut was het aan de ander kant wel raak toen Ruben Windhorst uit een counter met een steekbal Leo de Ruiter voor de doelman zette. De snelle de Ruiter benutte deze kans en scoorde beheerst door doelman Plaisier met een schuiver de 2-0 kansloos te laten. NSV ’46 probeerde het wel, maar kwam niet door de goed opgestelde verdediging van Hazerswoudse Boys heen. De counters van de Boys waren soms gevaarlijker en uit een van de uitvallen schoot Robin de Ruiter te onbeheerst in de 65e minuut hoog over. Ook Stan van Meurs bereikte de achterlijn, maar zijn te zachte inzet werd een makkelijke prooi voor doelman Plaisier. Aanvoerder Jeffrey Kastelein moest een kwartier voor tijd geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Menno Nieuwhof. Ook de moegestreden Ruben Windhorst werd nog gewisseld en vervangen door Pim Schoonwater. De wedstrijd kabbelde zo naar het einde en de goed leidende scheidsrechter Schuitemaker vond het na het bijtellen van 4 minuten blessuretijd welletjes en dirigeerde beide teams naar de kleedkamer en zodoende konden de Boys 3 welverdiende punten bijschrijven en lieten de bezoekers uit het  Noorden zonder punten vertrekken. Volgende week staat de uitwedstrijd uit bij Kagia in Lisserbroek op het programma en hopelijk wordt dan de opgaande lijn van hedenmiddag doorgetrokken.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest, Robin de Ruiter, Nick Moerland, Roy van Leeuwen , Stan van Meurs, Justin Meijer, Rens Louwers, Jeffrey Kastelein (Menno Nieuwhof), Ivo van Aalst, Leo de Ruiter en Ruben Windhorst (Pim Schoonwater).