4 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

19 maart 2016 14:30

Hartog, J.P. den

De wedstrijd tussen Kagia en Hazerswoudse Boys werd voor rust al beslist in het voordeel van de nummer 2 van de ranglijst dat een 3-1 voorsprong nam. Omdat Kagia na rust een tandje lager speelde hing lang een 2e goal voor de Boys in de lucht om de wedstrijd weer spannend te maken. Toch was het Kagia dat het duel in de slotfase besliste en de wedstrijd met 4-1 wist te winnen.

Op het kunstgras van Kagia is het vanaf het eerste fluitsignaal de thuisclub die het initiatief neemt en met goed combinatiespel de Hazerswoudse defensie onder druk zet. Na 5 minuten spelen wordt keeper Joren van Dijk voor het eerst getest door Rens Lamboo met een geplaatste schuiver in de hoek die door Joren tot corner kan worden gewerkt. Dit is de eerste corner van een reeks die voor veel gevaar zorgen voor het doel van Hazerswoudse Boys . Het is dan ook niet verrassend dat niet veel later uit een corner de 1-0 valt wanneer spits Dirk-Jan Ligtenberg van dichtbij kan binnenkoppen. Na ruim een kwartier spelen krijgt Hazerswoudse Boys de eerste kans wanneer Ruben Windhorst wordt diep gestuurd en hij de uit Kagia 3 afkomstige keeper Sander van der Niet passeert. Ruben wordt naar de buitenkant gedwongen en verzuimt om met zijn chocoladebeen de bal direct in het lege doel te schuiven en draait naar zijn sterke rechterbeen wat een verdediger van Kagia nog net de gelegenheid geeft om de inzet te blokken.
Vijf minuten later is het aan de andere kant wel raak wanneer de Boys verdediging eenvoudig wordt omspeelt door spits Dirk-Jan Ligtenberg die een strakke voorzet aflevert op de geheel vrijstaande Tijs van der Schinkel die de bal van dichtbij hard tegen de touwen kopt. Hazerswoudse Boys probeert de tegenstander daarna wat eerder op te pakken maar is meestal net een stapje te laat waardoor Kagia vlotte combinaties kan laten zien. Een paar minuten voor rust krijgt Kagia een vrije trap net buiten het zestienmetergebied omdat verdediger Stan van Meurs te traag handelt en zijn directe tegenstander vloert. Rens Lamboo zet zich achter de bal en levert een perfecte vrije trap af waar keeper Joren van Dijk alleen bewonderend naar kan kijken en zet Kagia op een comfortabele 3-0 voorsprong. Een minuut later gloort er toch weer enige hoop voor de meegereisde Boyssupporters wanneer aanvoerder Jeffrey Kastelein een trap van keeper Van der Niet blokt en de bal daarna over de lijn het doel in rolt.
Na rust speelt Kagia alsof het de buit al binnen heeft en geeft het Hazerswoudse Boys de ruimte om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer die de wedstrijd in een klap haar spanning kan teruggeven. Na een kwartier spelen wordt keeper Van der Niet getest als Menno Nieuwhof een vrije trap scherp in draait en de bal door de kruin van Vito Martens wordt verlengd en bijna bij de 2e paal binnen valt. Een paar minuten later moet Van der Niet opnieuw gestrekt naar de hoek op een geplaatst schot van invaller Ruud Plaisier. Een kwartier voor tijd wordt spits Leo de Ruiter door een slim passje van Vito Martens alleen richting doel gestuurd. Leo omspeelt de uitgelopen keeper van Kagia maar heeft te weinig vertrouwen in zijn linkerbeen om in één keer op het lege doel te schieten en draait, net als collega spits Ruben Windhorst in de eerste helft, naar zijn sterkere rechterbeen waardoor doelman Van der Niet zijn plaats in het doel weer heeft kunnen innemen en het schot van Leo kan keren. In de slotfase krijgt Kagia weer wat meer ruimte van de moegestreden Hazerswoudse Boys en daarvan weet Rens Lamboo te profiteren wanneer hij vrij in het Hazerswoudse strafschopgebied opduikt en via keeper Joren van Dijk doel treft en de 4-1 eindstand op het bord schiet.
Omdat alle ploegen onderin hun wedstrijden hebben verloren is er vrijwel niets veranderd in de stand en staat Hazerswoudse Boys nog steeds op een nacompetitieplek.

De eerstvolgende wedstrijd is over 2 weken op 2 april en dan speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur thuis tegen Lugdunum.