1 - 0

LVV Football Factory 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

27 september 2014 14:30

Tegen het nog puntloze Football Factory dachten de Boys er veel te lichtzinnig over en speelde een uiterst matige wedstrijd. Onderschatting schuilt er al gauw in tegen het vreemdelingen legioen, welke Pieter van Schie elke keer weer weet op te trommelen. Maar de Boys konden vanmiddag niet de inspiratie op brengen, die toch altijd minimaal aanwezig behoort te zijn, om deze tegenstander kapot te spelen. De teller bleef na negentig minuten staan, op een schamele 1-0.

In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen en werd doelman Hammerstein van Footbal Factory niet echt in moeilijkheden gebracht. Verder dan een aantal afstandsschoten van Justin Meijer en Patrick Wassing kwamen de Boys niet. In de rust wisselden trainer Manfred van den Bosch de lichtelijk uit vorm zijnde Patrick Wassing voor Nick Moerland, waardoor Ivo van Aalst doorschoof naar het middenveld. Er werd wel wat meer druk gezet op de verdediging van Football Factory en in de 60e minuut sneed Rens Louwers de zestien in en met een individuele actie schoot hij onhoudbaar de 1-0 binnen. De Boys wilde wel doordrukken, maar onzorgvuldige aanvallen werden vaak onderbroken door de ijzersterke verdediger van Footbal Factory, Mohammed Naciri, die met zijn 39 jaar de beste speler van het veld was. Uit een voorzet van Jeffrey Kastelein kopte Justin Meijer fraai in, maar zijn inzet belande op de doellat.

Leo de Ruiter kreeg ook nog een goede mogelijkheid, maar hij had ook het vizier niet op scherp staan en schoot naast. Football Factory wilde er soms wel uitkomen en kreeg vlak voor tijd nog een klein kansje maar deze werd uit een corner ruim over geschoten, zodat Joren van Dijk die een vrij rustige middag heeft gehad de nul kon houden. Na negentig minuten vond ook scheidsrechter Frikken het prima en konden de Boys weer drie punten bijschrijven.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen het fysiek sterke KSD-Marine. Trainer Manfred van den Bosch zal zijn manschappen deze week wel duidelijk maken dat er uit een ander vaatje moeten worden getapt om deze tegenstander te bestrijden.

Opstelling: Joren van Dijk, Stan van Meurs, Ivo van Aalst, Roy van Leeuwen, Robin de Ruiter (Hessel de Gelder), Jeffrey Kastelein, Patrick Wassing (Nick Moerland), Rens Louwers, Leo de Ruiter, Ruben Windhorst (Pim Schoonwater).