Hazerswoudse Boys boekt knappe overwinning op Lugdunum.

Lugdunum 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

2 april 2016 14:30

Verhoef, C.H.

Hazerswoudse Boys heeft onder perfecte omstandigheden een knappe overwinning geboekt op het hoog geklasseerde Lugdunum. In een gelijk opgaande wedstrijd waren de beste kansen voor Hazerswoudse Boys. Doelpunten van Ruud Plaisier en Vito Martens bezorgden het elftal van Manfred vd Bosch een uiterst belangrijke overwinning.

Onder prima omstandigheden werd er om exact half drie afgetrapt. Hazerswoudse Boys speelde met een zwaar gehavend team want vier basisspelers waren om verschillende redenen afwezig. In de beginfase gebeurde er niet veel.  Na twintig minuten was daar plotseling een grote kans voor Lugdunum; een diepe bal werd doorgekopt en een middenvelder van Lugdunum kon doorlopen naar het doel van keeper Joren van Dijk. De Leidse speler passeerde de Hazerswoudse sluitpost ook soepel maar hij schoot zwaar gehinderd door Ruben Windhorst net naast. Even daarna was Hazerswoudse Boys voor het eerst gevaarlijk, want na een mooie aanval over links via Koen Plaisier en Leo de Ruiter gaf Rens Louwers een prima voorzet. De bal kwam in een scrimmage voor het doel maar niemand kon het laatste beslissende zetje geven. Weer een paar minuutjes later leek de Boys te gaan scoren maar na mistasten van keeper Kevin Wassenaar werd een kopbal van Menno Nieuwhof van de lijn gehaald. In de 35ste minuut was het wel raak. Een vrije trap van rechts werd prima voorgegeven door Rens Louwers , Bij de tweede paal stond Ruud Plaisier vrij om de bal vrij in te koppen (1-0). Ook Lugdunum kreeg een paar kansjes maar een kopbal van dichtbij en een schot van net binnen het strafschopgebied misten de juiste richting. Vlak voor rust werd het elftal van Lugdunum gereduceerd tot tiental. Want het was de jeugdige Sabir Serray die natrapte en de rode kaart gepresenteerd kreeg. Vlak na rust kreeg de Boys drie kansen in 10 seconden; Eerst was het Menno Nieuwhof die alleen voor de keeper op de sluitpost stuitte, de rebound werd door Ruben Windhorst op de lat gestift. De terugspringende bal werd door Leo de Ruiter wild over geschoten. Lugdunum was in de fase na rust ook niet ongevaarlijk want na een mooie combinatie in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys ging het schot vanaf de rand van het strafschopgebied net over het doel van Joren van Dijk. Deze prima Hazerswoudse doelman moest zich ook tot het uiterste strekken op een mooi schot ineens van de rand van het strafschopgebied. Tien minuten voor tijd kon Leo de Ruiter de wedstrijd beslissen maar alleen voor keeper Kevin Wassenaar schoot de snelle Hazerswoudse aanvaller op de buitenkant van de paal. De overwinning van Hazerswoudse Boys kwam  niet meer in gevaar. Nadat invaller Duco Rens uit een corner nog net naast gekopt had, besliste Vito Martens de wedstrijd. Want na een prima voorzet van Menno Nieuwhof maakte jonge Hazerswoudse aanvaller geen fout (2-0). Een paar tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Verhoef af en kon Hazerswoudse Boys na een prima wedstrijd drie hele belangrijke punten bijschrijven.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Ruud Plaisier; Nick Moerland; Ivo van Aalst; Koen Plaisier (Bart Sol); Ruben Windhorst (Duco Rens); Jeffrey Kastelein (Wesley van der Voort); Menno Nieuwhof; Rens Louwers; Leo de Ruiter; Vito Martens