0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

9 april 2016 14:30

Persoon, B.C.J.

In de strijd om de veilige plek 10 hebben Floreant en Hazerswoudse Boys met 0-0 gelijk gespeeld. In een saaie eerste en een iets meer opwindende tweede helft kwamen beide elftallen niet tot scoren. Een eindstand waarbij Floreant de veilige tiende plaats in handen houdt.

Op een goedgevuld sportpark aan de Hoogeveenseweg werd er om half drie afgetrapt met de wetenschap dat beide ploegen per se niet wilde verliezen. Hazerswoudse Boys niet omdat Floreant dan vijf punten los zou zijn en rechtstreekse handhaving schier-onmogelijk zou worden. En Floreant wilde niet verliezen omdat ze dan door de Boys gepasseerd zouden worden. In de eerste helft was dit ook duidelijk te zien. De wedstrijd kabbelde voort en er was weinig gevaar voor beide doelen. Floreant kreeg er eentje, maar na een diepe bal van achteruit schoot de doorgebroken Boskoopse aanvaller gehinderd door Nick Moerland in het zijnet. Hazerswoudse Boys kreeg er in het eerste bedrijf twee. Maar een inzet van Leo de Ruiter werd achter de Boskoopse keeper van de lijn gehaald en vlak voor rust kwam diezelfde Leo de Ruiter net een teenlengte te kort om een soepel lopende aanval via Vito Martens en Justin Meijer binnen te glijden. Na rust gebeurde er meer. Zo had Hazerswoudse Boys na 55 minuten pech dat bij een scrimmage voor het Boskoopse doel de bal geen één keer goed viel om deze binnen te kunnen werken. Beide ploegen kregen nog een schietkans van de rand van het strafschopgebied maar beide pogingen gingen ruim over. Rond de 70ste minuut gebeurde er opeens van alles. Verdediger Nick Moerland verspeelde de bal en een Boskoopse aanvaller kon vrij doorlopen op het Hazerswoudse doel. Keeper Joren van Dijk wist de spits echter dusdanig op te houden dat Nick Moerland zijn eigen fout kon herstellen. In de tegenstoot werd Leo de Ruiter de diepte in gestuurd. Deze snelle Hazerswoudse aanvaller was net iets eerder bij de bal dan de keeper, maar de inzet van Leo de Ruiter kon door een Boskoopse verdediger en de keeper nog tot corner verwerkt worden. Uit deze hoekschop kopte Menno Nieuwhof net naast. Een kwartier voor tijd eiste de verder heel goed fluitende scheidsrechter B. Persoon een negatieve hoofdrol op. Want om een onduidelijke reden gaf de leidsman invaller Houssain el Zeryouh van Floreant een rode kaart. Met een man meer rook Hazerswoudse Boys bloed.  Linksback Stan van Meurs leverde een goede voorzet af op Leo de Ruiter. De kopbal van de spits was prima maar vloog net naast het doel van Floreant. De Boys kreeg nog één hele grote kans, maar Rens Louwers schoot een vrije schietkans van dichtbij na goed breed leggen van Menno Nieuwhof rakelings voorlangs. Zo eindigde de derby die moeizaam op gang kwam in een doelpuntloos gelijkspel.

Volgende week is Hazerswoudse Boys vrij. Op zaterdag 23 april wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen WDS.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen (Ivo van Aalst); Nick Moerland; Ruud Plaisier; Rens Louwers; Jeffrey Kastelein; Menno Nieuwhof; Justin Meijer; Rens Louwers; Vito Martens (Ruben Windhorst); Leo de Ruiter