Hazerswoudse Boys geeft 2-0 voorsprong uit handen en verliest met 2-4 van WDS

WDS 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

23 april 2016 14:30

Obradovic, P.

Hazerswoudse Boys heeft zich zelf niet beloond in de wedstrijd thuis tegen WDS en een 2-0 voorsprong niet vast kunnen houden, direct na de 2-0 scoorde WDS de aansluitingstreffer en bij een 2-2 tussenstand werd er een penalty gemist. In de tweede helft werd er niet gescoord uit een aantal goede kansen en gingen de gasten er uiteindelijk met een 2-4 winst vandoor.

Na een aftastend begin waar beide teams de intentie hadden om de aanval te zoeken. Kwamen de Boys in de 10e minuut op voorsprong toen Leo de Ruiter de diepte in werd gestuurd en doelman Jan Boerefijn kansloos liet met een prachtig inschoten volley en daar de 1-0 op het scorebord bracht. In de 20e minuut onderschept Leo de Ruiter een te zachte terugspeelbal van Arjan de Vries en omspeelt keurig de doelman en tikt beheerst de 2-0 binnen. Niet lang konden de Boys van deze comfortabel lijkende voorsprong genieten, want door een inschattingsfout van Nick Moerland kon Arjan de Vries nog een voorzet geven waaruit Arno Baas de aansluitingstreffer 2-1 kon maken. In de 32e minuut staan beide ploegen alweer gelijk als Arjan de Vries een perfecte voorzet geeft en Arno Baas de 2-2 binnenschiet. Vlak voor rust krijgen de Boys een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen, als scheidsrechter Obradovic een penalty geeft voor een duwfout van een WDS verdediger. Justin Meijer is de vaste strafschopnemer, maar schiet de bal hard maar onzuiver in en Jan Boerefijn weet de bal uit zijn doel te boksen. Met een 2-2 tussenstand gaan beide teams dan ook de rust in.

Na rust, gesteund door een stevige rugwind, proberen de Boys gelijk de defensie van WDS onder druk te zetten en krijgt Leo de Ruiter een dot van een kans, maar gaat de bal via een verdediger net naast het doel. In de 63e minuut krijgt WDS een groet kans, maar Joren van Dijk redt bekwaam. In de 72e minuut krijgt Menno Nieuwhof een pracht kans als hij een lange bal vlak voor het doel over tikt. Ook WDS gaat vol voor de winst en scoort in de 77e minuut de tot op dat moment onzichtbare Laurens Uiterwijk op fraaie wijze de 2-3 en moeten de Boys nog meer risico nemen en krijgt invaller Jesse Loenen 2 dotten van kansen, de laatste benut hij in blessuretijd en beslist daarmee het duel in een 2-4 overwinning voor de gasten uit Driebruggen.

Volgende week is Hazerswoudse de gastheer van DWO en kan er revanche worden genomen op de heenwedstrijd die met 3-1 werd verloren.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Ruud Plaisier (Romario van Tol); Rens Louwers; Ivo van Aalst (Pim Schoonwater); Menno Nieuwhof; Justin Meijer; Rens Louwers; Ruben Windhorst (Vito Martens); Leo de Ruiter