30 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Mirjavanmard, M.

Onbekend

In een niet fraaie maar wel uiterst spannend duel tussen het tegen degradatie vechtende Hazerswoudse Boys en het vrij uit spelende DWO zat het venijn in de staart, want uit een prachtige lob van uitblinker Justin Meijer beslisten de Boys de wedstrijd en konden 3 uiterst belangrijke punten bijschrijven na de 2-1 winst op DWO.

Na een rommelig begin van de wedstrijd kregen de Boys in de 10e minuut de eerste kans van de wedstrijd toen Leo de Ruiter een voorzet gaf op Ruben Windhorst, maar deze kwam een teenlengte te kort om de score te openen. Na 30 minuten kreeg ook DWO een behoorlijke kans toen uit een uittrap van doelman Milan Klein aanvaller Delano Plomp alleen voor Joren van Dijk kwam, maar zij lob belandde ruin naast het doel. Het veldspel werd steeds slordiger en de rust werd aangegeven met een 0-0 stand.

In de rust werd Menno Nieuwhof gewisseld voor Pim Schoonwater. Kort na de rust scoorde aanvaller Wouter van Ginkel met een bekeken harde inzet de 0-1 voor de bezoekers uit Zoetermeer. In de 61e minuut kreeg Kevin Mbamba van DWO zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Mirjavanmard en moesten de bezoekers met 10 man verder spelen. Roy van Leeuwen moest kort hierna geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Ruud Plaisier. In de 75e minuut maakt Ruben Windhorst met een beheerste intikker uit een vrije trap van Rens Louwers de verdiende gelijkmaker 1-1. Tien minuten voor tijd krijgt Ruud Plaisier terecht een rode kaart, nadat hij in een duel zijn tegenstander onbedoeld hard onderuit haalt. Het spel golft op en neer en beide teams gaan vol voor de 3 punten. Vlak voor tijd krijgt de verdediger van DWO Emilio Golshani binnen een tijdsbestek van een halve minuut twee maal de gele kaart getoond, voor aanmerkingen op de leiding. Ver in blessuretijd krijgt Justin Meijer de bal voor zijn voeten uit een afgeslagen aanval en schiet de bal hoog over doelman Milan Klein en de bal vliegt vlak onder de lat het doel in. Deze 2-1 wordt uitbundig gevierd en kan aan het einde van de competitie wel eens doorslaggevend zijn geweest voor het verloop van directe degradatie. Kort na het beslissende doelpunt floot scheidsrechter Mirjavanmard voor het einde en konden de toeschouwers en spelers opgelucht adem halen na dit enerverende slot van de wedstrijd. Volgende week wacht de derby uit bij Koudekerk, die vandaag de 2e plaats weer in handen kregen en weer uitzicht hebben op de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen (Ruud Plaisier); Nick Moerland;  Ivo van Aalst; Rens Louwers; Jeffrey Kastelein; Menno Nieuwhof (Pim Schoonwater); Justin Meijer; Ruben Windhorst; Leo de Ruiter.