5 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

7 mei 2016 14:30

Moerenhout, H.J.

In een zonovergoten derby heeft Koudekerk met ruime cijfers gewonnen van Hazerswoudse Boys. Na 1 minuut spelen kwam de thuisclub al op 1-0 en liep daarna voor rust uit naar 3-0 waarna Hazerswoudse Boys vlak voor rust tegen scoorde. Na rust liet Hazerswoudse Boys vlak achter elkaar 3 grote kansen onbenut waarna Koudekerk de wedstrijd besliste en uiteindelijk uitliep naar een 5-1 eindstand. Door deze uitslag kan Hazerswoudse Boys alleen nog via nacompetitie degradatie voorkomen.

Even na half drie fluit scheidsrechter Griffioen de wedstrijd in gang en nog geen 2 minuten later mag Hazerswoudse boys voor de 2e keer aftrappen nadat Koudekerk speler Mike van Velzen de thuisclub op voorsprong heeft geschoten. Verdediger Roy van Leeuwen laat zich bij een verre inworp in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys eenvoudig wegzetten door de geslepen Koudekerkse spits en die heeft daarna geen moeite om van dichtbij de 1-0 binnen te schieten. Hazerswoudse Boys is na 7 minuten voor het eerst gevaarlijk uit een scherp aangesneden voorzet van Rens Louwers maar aanvoerder Jeffrey Kastelein lepelt de bal van dichtbij over het doel
Koudekerk heeft het betere van het spel maar toch krijgt Hazerswoudse na ruim een kwartier spelen een reusachtige mogelijkheid op de gelikmaker wanneer de bal plots voor de voeten valt van de vrijstaande Menno Nieuwhof op minder dan 10 meter van het doel maar zijn schot is gehaast en ongecontroleerd en de bal verdwijnt hoog over het doel van Koudekerk. Na een half uur spelen maakt Nick Moerland net buiten het eigen zestienmetergebied een domme overtreding op de deze middag ongrijpbare Bryan van Delft. Mike Slottje zet zich achter de vrije bal en krult de bal fraai en onhoudbaar achter keeper Joren van Dijk en zet Koudekerk op een comfortabele 2-0 voorsprong. En even later lijkt de wedstrijd gespeeld wanneer spits Bryan van Delft op de rand van strafschopgebied zich vrij draait van zijn directe tegenstander waarna hij de bal in de verre hoek schuift. Vlak voor rust komt Hazerswoudse Boys eindelijk weer eens tot een vlotte aanval over de rechterkant en vanaf de achterlijn legt Justin Meijer de bal panklaar voor de inlopende Menno Nieuwhof die met een lage schuiver de 3-1 aantekent en weer hoop geeft aan de meegereisde supporters.
Met 3 invallers gaat Hazerswoudse Boys na rust op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste grote kans is na 2 minuten spelen echter voor Koudekerk middenvelder Erwin de Best die stuit op de goed zijn doel verkleinende keeper Joren van Dijk. Vlak daarna stuurt de ingevallen Vito Martens aan de andere kant van het veld Leo de Ruiter met een steekpass richting Koudekerk doel maar Leo krijgt de bal met buitenkant rechts niet langs keeper Sam van Tongeren. Uit de tegenaanval van Koudekerk ontstaat een grote kans voor Yvar de Groot maar zijn kopbal van dichtbij wordt met een schitterende reflex door Joren van Dijk over de lat getild. Een minuut later krijgt Hazerswoudse Boys opnieuw de kans om dichterbij te komen wanneer Vito Martens zijn geheel vrijstaande collega spits Leo de Ruiter aanspeelt in het zestienmetergebied van Koudekerk. Leo probeert de bal breed te leggen op een inkomende medespeler waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Koudekerk krijgt de bal niet echt weg en Hazerswoudse Boys pikt de bal weer snel op en stuurt Rens Louwers alleen op keeper Van Tongeren af maar het schot van Rens blijft onder de keeper hangen zodat de marge 2 doelpunten blijft.
Tien minuten later gooit Koudekerk de wedstrijd in het slot wanneer Bryan van Delft opnieuw als sterk aanspeelpunt fungeert en hij de bal teruglegt voor de voeten van de inlopende Mike van Velzen die met een strak schot in de verre hoek de 4-1 op het bord schiet. Als diezelfde Mike van Velzen 3 minuten later zijn 3e treffer maakt lijkt een monsterscore mogelijk. Gelukkig neemt Koudekerk daarna gas terug en dringt het niet meer echt aan al krijgt het nog wel een paar kansjes. Aan de 5-1 stand verandert niets meer.
Door de nederlaag en de winst van concurrent Floreant is rechtstreekse handhaving niet meer mogelijk en is Hazerswoudse Boys aangewezen op de nacompetitie om zich veilig te spelen.

Volgende week zaterdag 14 mei speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 thuis tegen Rohda'76.