Rohda '76 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 mei 2016 14:30

Obradovic, P.

Op een koud en winderig sportpark heeft Hazerswoudse Boys zich geplaatst voor de nacompetitie door met 1-1 gelijk te spelen tegen het al gedegradeerde Rohda'76. Na een eerste helft zonder hoogtepunten was het Rohda dat de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen maar was het Hazerswoudse Boys dat de score opende. In de slotminuut wist Rohda nog gelijk te maken.

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen speelt Hazerswoudse Boys om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Om directe degradatie te ontlopen moet minimaal een punt worden gepakt tegen hekkensluiter Rohda'76 dat al zeker is dat het een klasse lager moet spelen volgend seizoen. Wanneer Hazerswoudse Boys verliest en zowel concurrenten NSV'46 en Oegstgeest weten te winnen, moet Hazerswoudse Boys in een onderling duel met NSV'46 strijden om directe degradatie te ontlopen.

De eerste helft geven beide teams de supporters weinig om de koude omstandigheden even te vergeten. Beide teams lossen slechts 1x een schotpoging op doel in de eerste 45 minuten. Het meest opwindende moment is wanneer scheidsrechter Obradovic naar de uitgang van het veld sprint en voor rust fluit.

Na rust stoppen beide elftallen iets meer passie in de wedstrijd en komen er ook kansen voor beide teams. Na 10 minuten spelen wordt Menno Nieuwhof via een crosspass van Leo de Ruiter gelanceerd maar de snel zijn uit zijn doel komende keeper Jeroen Kok dwingt Menno tot een gehaast schot dat ruim naast gaat. Niet veel later is Rohda dicht bij de openingstreffer wanneer de mee opgekomen rechtervleugelverdediger Lucas van Waveren het van afstand probeert maar hij ziet zijn schot op de kruising uiteenspatten. Na ruim een kwartier wordt vleugelverdediger Stan van Meurs diep gestuurd richting hoekvlag waarna Stan met een knappe actie de bal weet binnen te houden en in de zelfde actie zijn directe tegenstander weer uit te spelen. Stan dribbelt daarna van de zijkant het zestienmetergebied binnen en lost een schotpoging dat eindigt in de handen van keeper Kok. Daarna volgt een periode waarin Rohda een aantal goede kansen krijgt om de scorende te openen maar blijkt keeper Joren van Dijk niet te passeren. Eerst reageert Joren alert op een schot in de korte hoek van Roel Weerheim. Vijf minuten later mag Chris Nap het van de penaltystip proberen na een handsbal van Stan van Meurs maar ook deze vrije kans wordt via een katachtige duik onschadelijk gemaakt door Joren. Met nog 10 minuten op de klok probeert Jeroen van Zanden het van dichtbij in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys maar opnieuw weet Joren de bal te keren. In de aansluitende counter kan invaller Ruben Windhorst met de bal oplopen tot in de zestien van Rohda waarna hij de bal door de benen van een Rohda verdediger panklaar neer legt voor de voeten van de tot dan toe onzichtbare Leo de Ruiter die eenvoudig Hazerswoudse Boys op 1-0 zet. Vijf minuten voor tijd is het opnieuw Ruben Windhorst die een goede actie heeft aan de rechterkant en de bal goed voorgeeft en hiermee de net ingevallen Vito Martens een niet te missen kopkans geeft vlak voor het doel maar hij loopt onder de bal door. In de slotminuut weet Rohda uit het niets op gelijke hoogte te komen via een schitterende volley van Jeroen van de Zanden die de bal via keeper Joren van Dijk snoeihard in het doel schiet waarna scheidsrechter Obradovic vrijwel direct affluit.

Door het gelijke spel plaatst Hazerswoudse Boys zich voor de nacompetitie. Omdat Oegstgeest haar laatste wedstrijd weet te winnen, is Hazerswoudse Boys geëindigd op de gedeelde 11e plaats. Omdat het doelsaldo van zowel Oegstgeest als Hazerswoudse Boys gelijk is (Oegstgeest heeft meer doelpunten voor maar dat telt niet) spelen beide teams op dinsdagavond op 17 mei een beslissingswedstrijd. Houdt voor de lokatie van deze wedstrijd de site in de gaten. De winnaar van deze wedstrijd speelt op 28 mei en 4 juni tegen de winnaar van de confrontatie tussen Blauw Zwart en Linschoten. De verliezer van het duel speelt op 21 en 28 mei tegen Siveo.