1 - 0

KSD-Marine 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

4 oktober 2014 14:30

Koploper Hazerswoudse Boys blijft zonder puntverlies bovenaan staan in de vierde klasse A. In een matige wedstrijd zonder veel gevaar voor beide doelen won de Boys door een doelpunt van Leo de Ruiter vlak voor rust met 1-0.

Het weer was goed, het sportpark redelijk goed gevuld en een tegenstander die bekend staat als een nette club uit Den Haag. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een fijne voetbalmiddag. Maar er ontspon zich een wedstrijd op het middenveld waar geen van de beide ploegen echt grip op het spel kreeg. Zodoende waren er weinig kansen te noteren. Op een schotje van Patrick Wassing na viel er weinig te genieten in het eerste half uur. Het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er iets meer. Eerst brak Ruben Windhorst door over rechts maar zijn voorzet op Leo de Ruiter was totaal niet op maat en zo ging deze grote kans verloren. Een paar minuten later schakelde KSD-Marine heel snel om en kwam via een mooie counter over rechts gevaarlijk voor het Hazerswoudse doel. De voorzet kwam via de hak van Roy van Leeuwen bij een vrijstaande Haagse aanvaller terecht. Het schot van 16 meter was een redelijk makkelijke prooi voor keeper Joren van Dijk. Vlak voor de rust was het toch opeens raak. Leo de Ruiter werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet van rechts was te hoog voor de inlopende Ruben Windhorst maar voorbij de tweede paal stond Rens Louwers om te bal weer voor te geven. De voorzet kwam via Ruben Windhorst bij de naar binnengekomen Leo de Ruiter terecht. De Hazerswoudse aanvaller schoot via de keeper raak (1-0).

In de tweede helft gebeurde er lang niets. De spelers van KSD-Marine waren iets feller maar de Boys gaf geen kans weg. Tot 20 minuten voor tijd; na een mooie solo van de linkshalf van KSD-Marine kwam hij alleen voor keeper Joren van Dijk. Maar de betrouwbare Hazerswoudse sluitpost had een prima redding in huis op het harde schot van de Haagse middenvelder. Ook de scrimmage die uit de rebound ontstond werd door de Boys overleefd. Een minuut later was er weer gevaar voor het Hazerswoudse doel. Ivo van Aalst schatte een lange bal verkeerd in en er ontstond een schietkans. Maar deze werd tot opluchting van heel Hazerswoude over geschoten. Hazerswoudse Boys kreeg nog één kans; Leo de Ruiter frommelde zich door de verdediging van KSD-Marine en verschafte zichzelf zo een schietkans. Het schot van de Hazerswoudse spits kwam op de benen van de Haagse keeper. In de laatste 10 minuten gebeurde er weinig meer. En zo won de Boys ook hun vijfde wedstrijd. Positief is dat Hazerswoudse Boys bovenaan staat en er achterin weinig kansen worden weggegeven maar er staat een middenveld dat weinig creativiteit herbergt en zodoende weinig kansen creëert. Volgende week speelt de trotse koploper uit bij Wassenaar.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Nick Moerland (Ivo Van Aalst); Roy van Leeuwen; Hessel de Gelder; Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Rens Louwers (Robin de Ruiter); Leo de Ruiter; Patrick Wassing; Ruben Windhorst (Yon de Jong)