svWassenaar 1

0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

11 oktober 2014 14:30

In de uitwedstrijd tegen sv Wassenaar stellen de Boys de overwinning al in de eerste helft veilig door een 0-3 voorsprong te nemen. Na rust neemt de ploeg een beetje gas terug en houden beide teams elkaar in evenwicht zonder te scoren. Door de 6e overwinning op rij staan de Boys nog steeds fier bovenaan.

Hazerswoudse Boys begint de wedstrijd in een iets gewijzigde samenstelling t.o.v. de voorgaande wedstrijden. Patrick Wassing en Ruben Windhorst worden op de bank gehouden en hun posities worden ingevuld door Justin Meijer en Pim Schoonwater en daardoor komt er een plaats vrij aan de rechterkant voor Yon de Jong. De 6e wedstrijd van vorig seizoen was ook Wassenaar de tegenstander en dat leverde toen de eerste verliespartij op dus er valt nog wat recht te zetten door de Boys. Dit keer laten ze direct zien dat ze niet van plan zijn om te verliezen en zij zetten Wassenaar dan ook snel onder druk. Het eerste doelgevaar (na 3 minuten) is dan ook voor de Boys wanneer Jeffrey Kastelein een vrije trap gevaarlijk indraait en op het hoofd van de inlopende Hessel de Gelder legt maar zijn kopbal gaat voorlangs. Daarna is het ruim een kwartier wachten op de volgende goede kans die direct wordt verzilverd. Stan van Meurs komt via een goede actie op de rechterflank tot aan de achterlijn en zijn voorzet wordt eerst nog gemist door Leo de Ruiter maar daarachter is het Pim Schoonwater die de bal van dichtbij tegen de touwen schiet en zo de Boys op voorsprong brengt. Tien minuten later is het Justin Meijer die aan de rechterkant doorbreekt en zijn voorzet belandt via een Wassenaarse verdediger bij de 2e paal voor de voeten van de geheel vrij staande Pim Schoonwater die de bal beheerst binnentikt en de voorsprong verdubbelt met zijn 2e doelpunt van de middag.

Na precies een half uur spelen wordt Wassenaar voor het eerst gevaarlijk via een hard schot van rechtsbuiten Rachid Tweeboom maar keeper Joren van Dijk tikt de bal net over de lat. Vijf minuten later gooit Justin Meijer vanaf 11 meter de wedstrijd in het slot via een penalty na een handsbal in het strafschopgebied van Mete Nicili. Die zelfde Mete Nicile verrast 5 minuten voor rust met een bekeken afstandsschot bijna keeper Joren van Dijk maar Joren weet opnieuw de bal over de lat te tillen. Het laatste doelgevaar in de 1e helft is weer voor de Boys als Yon de Jong opnieuw aan de rechterkant doorbreekt en de bal teruglegt op Leo de Ruiter maar hij heeft zijn vizier veel te hoog staan en schiet de bal ruim over het doel.

Na rust zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en zijn de kansen schaars. Na 10 minuten spelen in de 2e helft verkijkt verdediger Hessel de Gelder zich op een scherpe pass waardoor zijn directe tegenstander Mike Bood de bal krijgt en richting het doel van de Boys kan gaan maar onder druk van Hessel schiet hij de bal huizenhoog over. Tien minuten voor tijd krijgt aanvoerder Jeffrey Kastelein de bal ter hoogte van de penaltystip uit een voorzet van Yon de Jong maar ook hij mikt te hoog. De laatste kans van de wedstrijd is voor de ingevallen Ivo van Aalst die de bal net buiten de zestien goed controleert op de borst maar zijn bekeken schot zeilt net voorbij de verre paal en wint Hazerswoudse Boys de wedstrijd met 0-3.
Door deze relatief eenvoudige zege staat Hazerswoudse Boys nog steeds ongeslagen aan kop van de ranglijst met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week is er geen wedstrijd. Op zaterdag 25 oktober speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur thuis tegen Oosterheem.