Haz. Boys 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

1 november 2014 14:30

Onbekend

Het team van trainer Manfred vd Bosch kon afgelopen zaterdag de eerste periode bemachtigen. Het moest er dan wel voor zorgen dat er niet verloren zou worden van directe concurrent VVSB. Maar bij een gelijkspel zou men ook nog afhankelijk zijn van Haagse hout. Dus eigenlijk was er maar één ding wat zekerheid zou bieden en dat was de winst. Deze overwinning kwam er. Hoewel een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest, trok de Boys aan het langste eind en sleepte de overwinning uit het vuur (0-1).

Hazerswoudse Boys trapte onder een heerlijk najaarszonnetje af op veld vier van VVSB. De ploeg van Manfred vd Bosch kende geen blessures, alleen spits Leo de Ruiter is voor een half jaar op rondreis door Azië. Al snel mocht Jeffrey Kastelein een vrije trap nemen. Zijn op het oog niet zo moeilijke inzet werd maar net door de VVSB-keeper uit het doel getikt. Een paar tellen later brak VVSB heel makkelijk door de Boys-defensie. Maar in de één-op-één-situatie die daarop volgde werd de aanvaller van VVSB door keeper Joren van Dijk te ver naar buiten gedreven om de bal daarna tussen de palen te kunnen schuiven en zo ging deze grote kans verloren.

Het was duidelijk dat VVSB iets makkelijker voetbalde maar het was de Boys dat de beste kansen kreeg. Halverwege de eerste helft kreeg Hazerswoudse Boys een levensgrote kans; na een aanval over veel schijven kwam de bal via een goede voorzet van Rens Louwers bij Pim Schoonwater. Zijn inzet van dichtbij kwam tegen de lat, de terugspringende bal kwam op het hoofd van Ruben Windhorst. Zijn kopbal werd knap uit de hoek getikt door de keeper van de Noordwijkerhouters. Tien minuten later was het wel raak; na een pass van aanvoerder Jeffrey Kastelein en een overstapje van Pim Schoonwater kwam Ruben Windhorst alleen voor de keeper. Onder druk van zijn verdediger bleef de jeugdige aanvaller uiterst rustig en schoof de bal bekwaam in de hoek (0-1).

Vlak voor de rust kregen beide teams nog een goede mogelijkheid: eerst ging een vrije trap van Jeffrey Kastelein via de grabbelende vingers van de keeper op de lat. Een paar tellen later was er een grote scrimmage voor het doel van Hazerswoudse Boys waarin de bal met heel veel moeite en niet zonder geluk uit het doel bleef. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde.

VVSB combineerde iets soepeler maar het was de Boys wat in het eerste gedeelte van de tweede helft de betere kansen kreeg. Zo kopte Justin Meijer uit een corner van dichtbij in, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald en even later had Stan van Meurs wel een strafschop verdiend toen hij van achter neergelegd werd binnen het zestienmetergebied. VVSB was ook zeker niet kansloos zeker in de laatste 20 minuten werd de druk op het doel van Joren van Dijk erg groot. Zo kreeg één van de spitsen een vrije schietkans van 15 meter maar zijn schot ging ruim naast het Hazerswoudse doel. Ook had VVSB misschien wel een strafschop verdiend maar ook dit voorval wuifde de verder uitstekend fluitende scheidsrechter weg.

De Boys kwam er nog maar één keer uit. Na een goede voorzet van Rens Louwers kopte Ruben Windhorst recht in de handen van de keeper. VVSB bleef druk houden en na een soepel lopende aanval over links kopte de spits van VVSB op de paal. De rebound ging via een Boys-verdediger net over.

Vlak voor tijd kregen de Noordwijkerhouters nog één grote kans maar de doorgebroken spits slaagde er niet in om Joren van Dijk te passeren. De Hazerswoudse doelman kon de hard ingeschoten bal met een knappe redding tot corner verwerken. Toen deze corner ook niets opleverde floot de scheidsrechter een paar tellen later af en wist de Boys dat ze zich winnaar kon noemen van de eerste periode.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Nick Moerland (Robin de Ruiter); Roy van Leeuwen; Hessel de Gelder; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing; Ruben Windhorst; Pim Schoonwater (Yon de Jong); Rens Louwers.