HAZERSWOUDSE BOYS LIJDT EERSTE NEDERLAAG TEGEN BLAUW ZWART

0 - 2

Blauw-Zwart 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

8 november 2014 14:30

Op een goed gevuld sportpark heeft Hazerswoudse Boys voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Na de winst van de eerste periode vorige week  verloor het elftal van trainer Manfred vd Bosch met 0-2 van het Wassenaarse Blauw Zwart.

Hazerswoudse Boys trapte af onder prima omstandigheden. Het weer was goed, het publiek was talrijk aanwezig en Blauw Zwart is een tegenstander welke elk jaar zorgt voor een leuke en spannende wedstrijd. Binnen een paar tellen mocht de Hazerswoudse Boys voor de tweede maal aftrappen. Want een corner vanaf links werd door veel spelers gemist en werd bij de tweede paal resoluut ingeschoten. Dat de bal via de hand van een Boys-verdediger en keeper Joren van Dijk net over de lijn ging deed niets af aan de prima geschoten inzet (0-1).

In het vervolg van de eerste helft was het Hazerswoudse Boys wat het meeste balbezit had maar echte mogelijkheden werden er niet veel gecreëerd. De Boys kreeg twee kansen. De eerste via een aanval over links waarna Patrick Wassing de bal op zestien meter van het doel aangespeeld kreeg. Zijn eerste poging werd geblokt, toen de bal weer bij de talentvolle Hazerswoudse middenvelder terecht kwam, schoot hij via de vingertoppen van keeper Mike Zonneveld over. De andere kans in de eerste helft was voor Ruben Windhorst;  zijn kopbal uit een vrije trap van Rens Louwers ging net naast.

Vlak voor rust was het bijna 0-2 maar Joren van Dijk redde uitstekend op een schot van de rand van het strafschopgebied van één van de Wassenaarse aanvallers. Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde; de Boys had veel de bal maar wist niet heel vaak gevaarlijk te worden. Ruben Windhorst had echter wel de gelijkmaker voor het inkoppen maar de goede voorzet van Stan van Meurs ging net voorbij de Hazerswoudse aanvaller. Verder was het elftal van trainer Manfred vd Bosch vooral onmachtig.

Halverwege de tweede helft was het opeens 0-2. Een lange bal van achteruit werd niet helemaal goed ingeschat door Ivo van Aalst. De spits van Blauw Zwart kwam aan de bal, hij kapte eerst Ivo van Aalst en daarna Robin de Ruiter uit, alleen voor Joren van Dijk maakte hij geen fout (0-2).

Het laatste kwartier speelde de Boys eindelijk zoals er van een koploper verwacht mag worden; er werd vroeg druk gezet en daardoor kwamen er kansen. Uit een corner van aanvoerder Jeffrey Kastelein ontstond er een scrimmage voor het doel van Blauw Zwart maar niemand van de thuisploeg kon het laatste beslissende zetje geven om deze kans tot doelpunt te promoveren. Vlak voor tijd kwam er nog één goede kans voor de Boys; Koen Plaisier kwam goed door over links maar zijn voorzet was net te scherp om door één van de Hazerswoudse aanvallers te kunnen worden verzilverd.

Even voor half vijf floot de uitstekend leidende scheidsrechter af en was de eerste nederlaag voor de Boys een feit. Een gelijkspel was waarschijnlijk meer op zijn plaats geweest maar gezien het geringe aantal gecreëerde kansen is de nederlaag ook weer niet heel onlogisch.

Volgende week is er geen competitie voor Hazerswoudse Boys maar spelen ze  een oefenwedstrijd bij Alphia tegen Alphia 1 (aanvang 15.00 uur). Op zaterdag  22 november wordt er gespeeld uit bij Wilhelmus.

Opstelling: Joren Van Dijk ;Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Ivo van Aalst; Robin de Ruiter; Rens Louwers; Jeffrey Kastelein; Patrick Wassing; Yon de Jong (Justin Meyer); Pim Schoonwater (Koen Plaisier); Ruben Windhorst.