Haz. Boys JO19-1

A-junioren, A1, Groep 2 07

12 september 2015 15:30

opmerkingen

Aanhaken of afhaken Serieus zijn, wedstrijdgericht trainen vergroten kansen in wedstrijden

Bovenstaande titel was het motto voor de wedstrijd van vandaag. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijden verloren en konden vandaag of aansluiting vinden of de voorlopige rode lantaarndrager worden. Vanaf het (te late) beginsignaal liet Hazerswoudse Boys merken dat het aanspraak wilde maken op de overwinning. De in de teambespreking benoemde benodigde teamgeest werd geëtaleerd en al snel kwam de A1 op voorsprong uit een goede kop-goal uit een corner.
Tegen het zwakke Gouda werd goed geprobeerd te combineren en de vrije man te zoeken. Dat is tegen een tegenstander die beduidend minder is vaak een lastige opdracht, maar de A1 liet hierin zien ook met het hoofd te kunnen spelen. Voor rust werd de marge nog op twee doelpunten gebracht. Na rust werd de voorsprong in korte tijd uitgebouwd naar 5-0 met aantrekkelijk spel.
Ondanks enkele verdedigende slordigheden kon Gouda niet gevaarlijk worden. Op dat moment werd het ook zaak om je niet te laten provoceren, en ook daarin liet Hazerswoudse Boys zien groeiende te zijn. Omdat het vizier in de laatste fase, waarin Gouda opgaf, niet meer helemaal scherp stond werd nog twee keer gescoord en kon de zevenklapper binnengehaald worden.
De grote overwinning is prettig, maar vooral het feit, dat deze als team kon worden behaald stemt tot grote tevredenheid.