1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse A

22 november 2014 14:30

Elst, D.J. van der

In een pover duel tegen de nummer laatst heeft koploper Hazerswoudse Boys ternauwernood puntverlies weten te voorkomen. Voor rust kwam Hazerswoudse Boys op 0-1 uit een corner. Na rust wisten de Boys niet door te drukken en wist Wilhelmus uit hun enige echte kans zelfs de gelijkmaker te scoren. In de slotfase schoot Justin Meijer de Boys alsnog voorbij Wilhelmus en werd een benauwde 1-2 zege veiliggesteld.

In het team van Hazerswoudse Boys ontbreken deze middag Pim Schoonwater en Nick Moerland. Hun plaatsen worden ingenomen door Duco Rens en Ivo van Aalst. De wedstrijd betreft de koploper tegen de rode lantaarndrager van de competitie en in de openingsfase blijkt al snel dat Hazerswoudse Boys de bovenliggende partij is maar dat het team van Wilhelmus zeker geen afbraakvoetbal speelt en wel tracht mee te voetballen. Omdat de Boys erg slordig zijn in balbezit lukt het ze niet om scoringskansen te creëren. Er is al een kwartier gespeeld wanneer een dood spelmoment voor het eerst echt gevaar sticht voor het doel van Wilhelmus en deze kans wordt direct ook verzilverd door de mee opgekomen verdediger Robin de Ruiter die een corner van Rens Louwers van dichtbij binnenkopt. Het is daarna opnieuw een kwartier wachten voor er opnieuw doelgevaar valt te zien. Dit keer is Robin de Ruiter zelf degene die het voorbereidende werk doet door de bal na een knappe individuele actie terug te leggen op de inlopende Ruben Windhorst maar zijn schot gaat ruim over het doel. Een paar minuten later wordt Rens Louwers de diepte ingestuurd via een dieptepass van Patrick Wassing. Rens geeft de bal laag voor op Duco Rens die voor zijn directe tegenstander komt en de bal richting doel krijgt die door de keeper Rick Vieveen met de vingertoppen kan worden gekeerd. De bal lijkt bij de 2e paal alsnog te kunnen worden binnengetikt door Ruben Windhorst maar hij komt hiervoor net een teenlengte tekort.
Ook de 2e helft kent weinig hoogtepunten. De spelers van Wilhelmus ogen gretiger dan die van de Boys en zij krijgen het gevoel dat er wat te halen valt tegen de Boys vandaag. Omdat Wilhelmus verder van het eigen doel af gaat spelen ontstaat er meer ruimte achter de verdediging die bijna benut kan worden door Ruben Windhorst wanneer hij door een geweldige uittrap van keeper Joren van Dijk wordt gelanceerd maar Ruben heeft teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en verspeelt de bal. Na 20 minuten spelen in de 2e helft weet Hazerswoudse Boys via een vloeiende aanval eindelijk weer gevaarlijk te worden als Rens Louwers de bal voorgeeft op de inlopende Ruben Windhorst. Ruben struikelt over de bal maar weet deze toch nog voor de voeten te krijgen van Patrick Wassing die vanaf rand strafschopgebied de bal onbesuisd overschiet. Een kwartier voor tijd is er druk van Wilhelmus waardoor de Boys slordig balverlies lijden op het middenveld en Wilhelmus speler Daniël Martinez Menendez richting het doel van Hazerswoudse Boys gestuurd wordt die vanaf 20 meter de bal diagonaal laag in de hoek schiet achter keeper Joren van Dijk en de teams hiermee weer in evenwicht brengt. Hazerswoudse Boys moet daarna op zoek naar de winst en de druk op Wilhelmus wordt opgevoerd. Met nog 8 minuten te spelen breekt Ruben Windhorst aan de rechterkant door en hij geeft de bal laag voor op Justin Meijer die de bal van dichtbij tegen keeper Vieveen aanschiet. De bal belandt bij de 2e paal voor de voeten van Rens Louwers die de bal weer inbrengt in de doelmond waarop een scrimmage ontstaat waaruit Justin Meijer uiteindelijk met de grote teen de bal over de doellijn weet te tikken en Hazerswoudse Boys weer op voorsprong brengt. Vijf minuten voor tijd vraagt Hazerswoudse Boys om een strafschop wanneer de ingevallen Jon de Jong in het strafschopgebied onderuit wordt gegleden maar de uitstekend leidende scheidsrechter Van der Elst wuift het voorval weg zodat de wedstrijd eindigt in een moeizame 1-2 zege voor Hazerswoudse Boys.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys thuis tegen Haagse Hout om 14.30 uur.