A-junioren, A1, Groep 2 07

28 september 2015 20:15

opmerkingen

Laat je niet provoceren

De indeling van de bekercompetitie bracht voor Hazerswoudse Boys A1 enkele burenruzies met zich mee. Zo moest na de wedstrijden tegen Bernardus en BSC’68 ook de degens worden gekruist met Floreant A1 deze maandagavond.

Ook in deze wedstrijd was de teamgeest duidelijk te zien, maar ook wel weer het licht ontvlambare bij gevoel van onrecht.

Deze wedstrijd kwam A1 beter uit de startblokken dan in de voorgaande wedstrijd en al snel merkte de scheidsrechter van dienst dat hij moest puzzelen zoals hij het zelf noemde. Ondanks een veldoverwicht scoorden de bezoekers met een dwarrelbal uit een vrije trap de eerste goal. Niet veel later viel een speler van A1 uit met een blessure. Uit een vrije trap van ongeveer dezelfde afstand scoorde A1 met een schitterende vrije trap de gelijkmaker. Vanuit een situatie waarin niet veel aan de hand leek ontstond een handgemeen in het veld, waar de scheidsrechter de speler van Hazerswoudse Boys A1 die de aanstichter was, met rood van het veld stuurde en de spelers van Floreant die daarna sloegen liet staan. Deze onvriendelijkheid hield de hele wedstrijd aan. Met tien man had A1 eigenlijk nog steeds het betere van het spel en as het de goed georganiseerde en goed geleide verdediging, die vroegtijdig gevaar al wist af te wenden. In de rust bespraken we met elkaar dat het zaak was om nog 45 minuten te werken om er keihard voor te werken, want ook enkele ontstane pijntjes lieten zich nu meer voelen. Het was de tweede helft geregeld billen knijpen, maar echt gevaarlijk lieten we het niet worden, ondanks enkele tijdstraffen (van zowel Floreant als Hazerswoudse Boys). Uit een van de countermogelijkheden wist A1 zelfs nog de winnende 2-1 te scoren waarmee de punten ieder geval in Hazerswoude bleven.

Een teamprestatie van formaat door de geleverde arbeid!