29 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Syed, A.

Onbekend

In een uiterst enerverend en sportief duel tussen koploper Hazerswoudse Boys en nummer 3 Haagse Hout, dat onder prima leiding stond van scheidsrechter Syed, hebben de Boys uiteindelijk de winst binnengesleept met een 3-2 overwinning en hebben daarmee Haagse Hout op zes punten achterstand gezet.

Haagse Hout begon scherp aan de wedstrijd en doelman Joren van Dijk moet al na twee minuten handelend optreden en een inzet met zijn voet uit het doel werken. In de 9e minuut komen de Boys op een 1-0 voorsprong als Pim Schoonwater het strafschopgebied insnijd en een voorzet geeft aan Ruben Windhorst, de jonge invaller tikt de bal van dichtbij beheerst binnen.
De Boys willen gelijk doordrukken en een mooi geplaatst afstandschot van de prima acterende Patrick Wassing spat boven doelman Hoogendoorn op de lat uiteen. Kort hierna kruipen de Boys door het oog van de naald, als een vrije trap door een verdediger de bal op de eigen doelpaal wordt gekopt. In de 34e minuut geeft Justin Meijer een afgemeten voorzet en Rens Louwers brengt op fantastische wijze, koppende de stand op 2-0. Dit lijkt ook de ruststand te gaan worden, maar aarzelend optreden van Jeffrey Kastelein op de rand van het strafschopgebied brengt Ferdy Bauman in stelling en met een droge knal tekent hij de 2-1 aan en brengt Haagse Hout weer terug in de wedstrijd.
Na rust pakken de Boys de draad weer goed op en zetten de verdediging van Haagse Hout snel onder druk. Kansen van Rens Louwers en de weer van een teenblessure herstelde Pim Schoonwater gaan over en naast het doel. Bij de Boys verlaat Nick Moerland het veld voor Ivo van Aalst en kort hierna moet ook aanvoerder Jeffrey Kastelein geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Koen Plaisier.
De 3-1 hangt in de lucht, maar in de 85e minuut weet invaller Ab Tajdirt de score gelijk te trekken en de stand op 2-2 te brengen. Een domper voor het team van Manfred van den Bosch, maar de Boys trekken gelijk weer ten aanval en in de 89e minuut schiet verdediger Robin de Ruiter uit de rebound van dichtbij de 3-2 binnen. In de resterende vijf minuten blessuretijd krijgt Haagse Hout nog een grote kans, maar de aanvaller kopt ruim naast het doel van Joren van Dijk. Uiteindelijk fluit scheidsrechter Syed uit Rotterdam voor het einde van de wedstrijd en kunnen de Boys weer drie punten bijschreven.
Een compliment voor beide teams die op het scherpst van de snede de duels hebben uitgevochten, maar altijd respect voor elkaar hebben gehouden en er voor de talrijke toeschouwers een leuk en attractief kijkspel op de mat hebben neergelegd.

Volgende week gaan de Boys op bezoek bij middenmoter Warmunda in Warmond.

Opstelling: Joren van Dijk, Robin de Ruiter, Nick Moerland (Ivo van Aalst), Roy van Leeuwen, Stan van Meurs, Justin Meijer, Jeffrey Kastelein (Koen Plaisier), Rens Louwers, Patrick Wassing, Pim Schoonwater en Ruben Windhorst.