Gehavend A1 kan derde plaats niet veilig stellen

Be Fair A2

A-junioren, A1, Groep 2 07

3 oktober 2015 14:30

Barry vd Lip

Na de knappe prestatie van afgelopen maandag tegen Floreant A1 moest nu, het op de vierde plaats staande Be Fair A2 bestreden worden om de derde plaats veilig te stellen. Maar de strijd tegen Floreant heeft wel twee geblesseerden opgeleverd en een schorsing. Ook bij de wel aanwezige spelers waren er 4, die bij een complete bezetting graag aanspraak zouden maken op rust. Nu was die gelegenheid er eigenlijk niet om dat te doen en ook nu liet de A1 zien, dat besef, dat favoriete positie in het veld en pijntjes even opzij gezet kunnen worden, omdat het team nu iets anders nodig heeft.

Ook de B1 (en de staf) hebben hun steentje hierin bijgedragen om spelers aan te leveren om het team te completeren. Nogmaals bedankt hiervoor!

Wat onwennig werd begonnen aan de wedstrijd, en in de beginfase was het zoeken naar patronen. Maar ook was al duidelijk, dat ook Be Fair een goed op elkaar ingespeeld en hecht team had. Vooral in de beginfase hadden we moeite met vinden van een manier om hun middenveld op te pakken.

In de tiende minuut lieten we ons verrassen door een verre inworp waar iemand niet goed meeliep en uit de daaropvolgende handsbal kreeg Be Fair een penalty. In eerste instantie werd die nog gestopt, maar de penaltynemer maakte in de rebound geen fout. De onwennigheid hield lang aan.

Ondanks dat we goed uit de kleedkamer kwamen scoorde Be Fair al snel na rust de 0-2 na verkeerd timen in het centrum. Vandaag bleek de ruimte achter onze verdediging onze probleemzone. Want ook de 0-3 viel door onvoldoende zicht op wat we aan ruimte achter lieten.

Pas vanaf de 70-ste minuut zagen we een A1, zoals we dat de afgelopen weken hebben gezien. Met durf spelend en met de passende onverzettelijkheid. In die periode kregen we eigenlijk pas onze eerste echte kansen. Uit een van die kansen scoorde Hazerswoudse Boys de 1-3. Be Fair had het hier iets moeilijker mee en liet Hazerswoudse Boys zelfs tot 2-3 komen. De laatste tien minuten ging het heen en weer en waren er over en weer wat kansen. Echter een steekbal werd op de back positie iets te veel op de buitenkant gedekt, waardoor Be Fair in de 86-minuut de definitieve slag kon slaan en de 2-4 overwinning kon meenemen.

Complimenten voor de opofferingsbereidheid van de spelers die met pijntjes en/of op andere posities hun best deden voor het team. Volgende week de laatste wedstrijd van deze bekerronde tegen RVC’33 A1 dat op plaats 5 staat met evenveel punten maar een slechter doelsaldo.