A1 sluit bekercompetitie af met vierde plaats

0 - 1

Haz. Boys JO19-1

A-junioren, A1, Groep 2 07

10 oktober 2015 14:30

In de laatste wedstrijd van de bekercompetitie moest geprobeerd worden om RVC’33 A1 onder de A1 van de Boys te houden. Want de 4de plaats stond op het spel. Met 12 spelers vertrokken de kroonprinsen van het Boys-keurkorps naar Kaagjesland in Reeuwijk.

Al snel liet de thuisploeg merken dat de Boys diep zouden moeten gaan voor een resultaat en dat RVC een ploeg is die goed kan voetballen. Maar laat dat diep kunnen gaan nu net een van de kwaliteiten zijn van deze ploeg. In de eerste helft stond de ploeg als een huis. Compact en gedreven bij Balbezit van de tegenstander en voldoende in staat om gevaarlijk te kunnen worden bij eigen Balbezit. Tot grote kansen leidde het spel van beide ploegen niet, al waren die van de Boys misschien iets gevaarlijker. Na rust schakelde RVC een tandje bij en kon met name met de snelle vleugelaanvallers af en toe doorkomen, maar steeds stond de verdediging goed genoeg om echt doelgevaar af te kunnen wenden op 1 schot na. Het eigen aanvalsspel was in de counter soms flink verrassend. Uit een afgeslagen bal wist Hazerswoudse Boys vlak voor tijd de 0-1 te scoren, en had zelfs in de fase daarna, waar RVC alles of niets ging spelen, nog kans op de 0-2. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat dat geflatteerd zou zijn.

Een mooie voorbereiding op het seizoen, waarin nieuwe tegenstanders zullen komen.