14 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Herman Kroon

Onbekend

De samenstelling van de selectie wordt steeds krapper bij de A1. Voor wedstrijden zijn nog maar 11 spelers beschikbaar. Vandaag kregen de beschikbare spelers aanvulling vanuit de B, die hier gelukkig in mee werken. Zaterdag speelde de A1 een wedstrijd die niet mooi was om naar te kijken, maar aan spanning een hoop vergoedde. Hoewel trainers dat liever andersom zien.

Vandaag moest aangetreden worden tegen het Leidse Roodenburg. Geholpen door een snelle goal begon Hazerswoudse Boys goed aan de wedstrijd. Want in de eerste minuut werd er attent gereageerd op een goed genomen vrije trap, die de keeper los liet, De terugkomende bal werd van dichtbij in het dak van het doel geschoten. Dit was het moment voor Roodenburg om de druk op Hazerswoudse Boys te vergroten. Met ziel en zaligheid werd er gewerkt om dit als team te verwerken. De organisatie stond dusdanig goed, dat er van ernstig gevaarlijke situaties voor onze goal geen sprake was.

Op de momenten dat wij dan zelf in Balbezit waren lukte het ons niet om in ons eigen spel te komen en kozen we te snel voor lange ballen. Hier maakten we onvoldoende gebruik van de voetballende capaciteiten die er zijn maar vandaag niet voldoende benut. Tot overmaat van ramp raakten “eigen” spelers van de A1 geblesseerd en moesten we de 3 beschikbare B-spelers inzetten. Dat deden zij met dezelfde overgave als de rest van het team, maar met de manier van spelen van zaterdag met ook nog eens drie B-spelers in het veld bleef het moeilijk om onder de druk uit te komen. Zeker na rust werd het spel van Roodenburg fysieker. En bleven de aanvalsgolven op de goal van Hazerswoudse Boys afkomen.

Pakweg 10 minuten voor tijd scoorde Roodenburg de gelijkmaker. In de spannende laatste 10 minuten hield de A1 gelukkig stand, waardoor de 1-1 als eindstand kon worden genoteerd.

Een zwaarbevochten teamprestatie, waar goede leerpunten uit te halen zijn. Zowel individueel als team (inclusief de staf)