Mannen zaterdag, 3, 6e klasse 01

27 februari 2016 15:00

Onbekend

Ploeg van interim-trainer Barry van Leeuwen verspeeld dure punten

Hazerswoudse boys 3 heeft afgelopen zaterdag in de strijd om de titel dure punten laten liggen. In Noordwijkerhout werd op krankzinnige wijze verloren van VVSB 5. Na 90 minuten stond er een eindstand van 3-1 in het voordeel van VVSB op het scorebord. Interim-trainer Van Leeuwen had deze nederlaag niet zien aankomen: “Wij waren na de zeperd van vorige week (11-1 nederlaag) vastberaden om iets recht te zetten. Wat we vorige week hebben laten zien is niet Hazerswoudse Boys 3 waardig. Het was een collectieve wanprestatie.”

Dat het team uit was op eerherstel was in het begin van de wedstrijd niet te merken. Met een aantal fabelachtige reddingen moest goalie Silvio van Elswijk zijn ploeg op de been houden. Zijn katachtige reflex op een afstandsschot van een VVSB-middenvelder was wel het startsein voor de Boys om de schroom van zich af te gooien en lekker te gaan voetballen.

De Boys kregen na een minuut of vijftien een veldoverwicht wat resulteerde in een aantal grote kansen. Rechtsbuiten Jim van Wieringen mist een opgelegde een-op-een kans. Als een duveltje uit een doosje stormt hij het zestienmetergebied in, maar hij prikt de bal aan de verkeerde kant van de paal. In minuut 29 krijgt Hazerswoudse Boys een discutabele ingooi mee op eigen helft. Welgeteld zeventien seconden na het nemen van de ingooi ligt de bal in het doel van Boys. Na een verkeerde breedtepass van de Hazerswoudse defensie  zet de nummer tien van VVSB zijn spits met een simpele voetbeweging oog-in-oog met keeper Silvio van Elswijk. De spits rond dit buitenkansje koelbloedig af.

Het derde elftal van de Hazerswoudse boys lijkt niet te schrikken van de 1-0 achterstand, want ze gaan op dezelfde voet verder. Dit resulteerde nog voor rust in twee levensgrote kansen. Jim van Wieringen krijgt een herkansing na zijn eerder gemiste kans, maar in een identieke schietmogelijkheid zoals zijn eerste kans, schiet hij wederom naast. Vlak voor rust krijgt badboy Bas Hoogeveen de grootste kans van de eerste helft. In vijfmetergebied faalt hij hopeloos en schiet de bal met een lullig rolletje op de VVSB-doelman. Hoogtepunt van de eerste helft was de schitterende panna van invalspeler Joost Rotteveel. De technisch begaafde middenvelder vernederde met een simpele voetbeweging zijn tegenstander door hem door zijn stokken te spelen.

Spits Bas Hoogeveen kan een minuut na rust de stand op gelijke hoogte brengen. Na een vlotlopende aanval dwingt hij de VVSB-keeper met een acrobatische achterwaartse kopbal tot een fraaie redding. De rest van de tweede helft levert een heel ander spelbeeld op. Beide ploegen lijken te beseffen wat er allemaal op het spel staat en de wedstrijd wordt met de minuut rommeliger. Er zijn vanaf dat moment ook weinig kansen meer te noteren. Na een kwartier gespeeld te hebben krijgt VVSB een hoekschop. Deze wordt bij de tweede paal binnengekopt door een geheel vrijstaande middenvelder van VVSB. Na de goal worden de Boys weer gevaarlijker. Yon de Jong komt na een tiki-taka aanval over meerdere schijven in een positie met alleen de keeper nog voor zich, maar hij mist. Kort daarna mist nummer 5 Bart de Bruin een niet te missen kans van vier meter afstand. Hij hoeft slechts een scheet te laten om een afgeslagen vrije trap te promoveren tot een doelpunt, maar de houterige verdediger verprutst het volledig.

In het slot van de wedstrijd maakt Jim van Wieringen na een geweldige steekpass van Jeroen de Lange de aansluitingstreffer en het geloof is volledig terug. Het zicht op een resultaat duurt slecht een paar schamele minuten, want na misstappen op buitenspel van de Hazerswoudse defensie scoort de linksbuiten van VVSB simpel de 3-1. Vlak voor vijf uur fluit de scheidsrechter af en druipen de spelers af. De Boys lijken op sportpark De Boekhorst definitief afstand gedaan te hebben van de titel. Verdediger Joost van Dijke in een emotionele reactie na de wedstrijd: “We geven de hoop niet op, maar de kans op de titel lijkt met de week kleiner te worden. We zullen de koppen bij elkaar moeten steken om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.”

Volgende week speelt Hazerswoudse boys 3 thuis tegen Quick Boys 13. Na de klinkende 2-3 uitoverwinning zullen de Katwijkers gebrand zijn op revanche. Clubkaarthouders hebben tot dinsdag om kaarten te kopen. Daarna zullen de overgebleven kaarten in de vrije verkoop gaan. Ook heeft Vak-Z weer een aantal sfeeracties aangekondigd.