Siveo '60 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse/4e klasse F Nr12A - Hoogste 4C nacompetitie

21 mei 2016 14:30

Maat, H.J.A. van der

In de strijd om een plaats in de derde klasse moet Hazerswoudse Boys in twee wedstrijden afrekenen met Siveo ’60 uit Zegveld. De eerste ontmoeting van dit spannende tweeluik was afgelopen zaterdag in Hazerswoude. De Boys pakte in een flets duel een kleine overwinning. Door deze zege heeft het elftal van trainer Manfred vd Bosch de beste papieren om zich volgend seizoen weer derde klasser te mogen noemen. Volgende week is de return bij Siveo.

Op een zeer goed gevuld sportpark van Hazerswoudse Boys werd er even over half drie afgetrapt. De omstandigheden waren aangenaam, al waaide het wel stevig. Hazerswoudse Boys speelde de eerste helft met de wind in de rug. Maar ondanks deze wind mee was het Siveo dat iets beter begon. Zonder gevaarlijk te worden waren het de Zegvelders die de eerste tien minuten bepaalden wat er op het veld gebeurde. Maar toch was het eerste kansje voor Hazerswoudse Boys. Want na een  mooie strakke uittrap van keeper Joren van Dijk was het Leo de Ruiter die net een teenlengte te kort kwam om de bal langs de keeper te tikken. Na een kwartier kreeg Hazerswoudse Boys een tegenslag te verwerken: middenvelder Pim Schoonwater moest het speelveld verlaten nadat hij de bal van dichtbij hard in het gezicht had gekregen. Siveo kreeg halverwege de eerste helft twee kansjes. Tweemaal was het een voorzet van de Zegveldse rechtsbuiten dat voor gevaar zorgde, maar een kopbal voorlangs en een slap ingeschoten bal konden keeper Joren van Dijk niet echt verontrusten. Vlak daarna was het Hazerswoudse Boys dat op voorsprong kwam. Het was de jeugdige Vito Martens die een prima voorzet van Rens Louwers knap binnen kopte (1-0). Even daarna had diezelfde Vito Martens nog een kans maar alleen voor de keeper koos de aanvaller voor een gehaast schot welke in het zijnet belandde, waar de bal controleren en de keeper uitspelen een betere keuze leek. In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk peil. Siveo probeerde met fysiek spel Hazerswoudse Boys terug te dringen. Dit lukte ook wel maar veel gevaar voor het doel van Joren van Dijk leverde dat niet op. Hazerswoudse Boys was in de counter gevaarlijker. Maar zowel Rens Louwers als Leo de Ruiter faalde oog in oog met de keeper van Siveo.  Siveo kreeg tien minuten voor tijd hun enige kans in de tweede helft. Na een scrimmage voor het Hazerswoudse doel volgde een schot wat maar net voorlangs ging. Vlak voor tijd maakte Hazerswoudse Boys nog bijna de 2-0, want na een prima voorzet van Rens Louwers was het Bart Sol die goed voor zijn verdediger kwam maar zijn subtiele stift ging net over het doel van Siveo. Een paar tellen later floot de prima leidende scheidsrechter de Maat af. Hazerswoudse Boys hoeft zeker niet bang te zijn voor dit Siveo maar in zulke wedstrijden wint lang niet altijd beter voetballende ploeg. Het is wel belangrijk om volgende week met iets meer beleving te spelen want afgelopen zaterdag  waren  Justin Meijer en Rens Louwers de enige twee op het middenveld  die leken te beseffen waar het om ging. Volgende week is de return bij Siveo, aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Ivo van Aalst; Rens Louwers; Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Pim Schoonwater (Menno Nieuwhof); Vito Martens (Bart Sol); Leo de Ruiter