Hazerswoudse Boys geeft in 10 minuten tijd het 3e klasseschap weg

5 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse/4e klasse F Nr12A - Hoogste 4C nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Diest, T. van

Met een voorsprong van 2-3 in de 20e minuut van de verlenging leken de Boys zich veilig te spelen, maar door in de laatste tien minuten 3 doelpunten te incasseren gaven de Boys het 3e klasseschap op kinderlijke wijze uit handen en promoveerde Siveo '60 met een 5-3 overwinning naar de 3e klasse.

In de 13e minuut opent Siveo de score nadat een inzet van Stef Kuijer door Joren van Dijk wordt gestopt maar uit de rebound scoort Gerwin Verlaan. In de 24e min.  krijgt Justin Meijer een grote kans als hij alleen op doelman afgaat, maar zijn inzet wordt wordt met de voeten gekeerd. Kort hierna krijgt Leo de Ruiter een enorme kans, maar hij schiet naast het doel. Vlak voor rust valt dan toch de gelijkmaker als Leo de Ruiter een voorzet geeft aan Vito Martens en hij schiet beheerst de 1-1 binnen. Met deze stand breekt ook de rust aan.

Direct na rust krijgt Leo de Ruiter een uitgelezen kans, maar hij ziet zijn inzet op de lat uiteen spatten. In de 72e minuut krijgt Siveo een penalty als Rens Louwers zijn tegenstander ligt aanraakt in het strafschopgebied. Spits Stef Kuijer weet hier wel raad mee en laat Joren van Dijk kansloos en tekent voor de 2-1. De duels worden grimmiger en scheidsrechter van Diest geeft verdediger Bastiaan Brak slechts geel als hij Stan van Meurs neer haalt en dit zeker met rood had moeten worden bestraft. De vermoeidheid slaat bij beide teams toe en na 90 minuten wordt de wedstrijd afgesloten en dat betekend dat er een verlenging gespeeld dient te worden van 2 x 15 minuten.

In de 3e minuut van de verlenging scoort de ingevallen Bart Sol met zijn linker pantoffel de 2-2. In de 17e minuut van de verlenging komen de Boys zelfs op een 2-3 voorsprong als Justin Meijer een perfecte voorzet geeft en Leo de Ruiter deze prima afrond. Op dat moment denkt iedereen op sportpark De Beemst dat de wedstrijd is gespeeld. Dan moet Ivo van Aalst aan een blessure worden verzorgd en Siveo maakt daar direct gebruik van als uit een corner de 3-3 binnen valt. In de 26e minuut kopt Perry Bunnik na geklungel in de Boys defensie er ook nog 4-3 van en dreigt het op strafschoppen uit te draaien. Maar in de slotminuut van de verlenging wordt het nog gekker als uit een mislukte inzet van dichtbij door Gerwin Verlaande 5-3 wordt binnen gewerkt. De Boys geven in 10 minuten tijd het 3e klasseschap weg aan Siveo en moeten hun wonden gaan likken en komend seizoen weer in de 4e klasse gaan acteren om het verloren gegane terrein terug te winnen.

Opstelling: Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Ivo van Aalst; Rens Louwers (Duco Rens); Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Menno Nieuwhof (Bart Sol); Vito Martens (Ruud Plaisier) ; Leo de Ruiter.