0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

3 september 2016 14:30

Rossum, Th.D. van

Hazerswoudse Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen relatief eenvoudig gewonnen van Hertha. Vito Martens opende vlak voor rust de score. Na rust stelde Leo de Ruiter met 2 doelpunten de eerste overwinning veilig : eindstand 0-3.

In de competitie ouverture in de 4e klasse is het onbekende Hertha uit Vinkeveen de tegenstander. In een ver verleden hebben beide clubs elkaar ooit 1x eerder getroffen in een bekerontmoeting zodat beide teams voor elkaar vrijwel volslagen onbekenden zijn.

Hazerswoudse Boys moet laten zien dat de degradatie uit de 3e klasse vorig seizoen een vergissing was en daarom moet deze openingswedstrijd worden gewonnen. Door een aantal blessures en het tegenwoordig onvermijdelijke weekendje-weg starten Romario van Tol en Rick Timmermans samen met de teruggekeerde Thijs van Wetten in de basis in het team van Hazerswoudse Boys.
Hazerswoudse Boys start fel aan de wedstrijd en zet de tegenstander over het hele veld onder druk zodat het bij balverlies steeds weer snel de bal herovert. Omdat het combinatiespel vaak nogal slordig is en de Hertha verdediging de Hazerswoudse spitsen in bedwang houdt, zijn kansen schaars. Het eerste schot richting doel komt na 10 minuten spelen van de voet van Rick Timmermans die een lange bal van Nick moerland goed aanneemt, wegdraait bij zijn directe tegenstander en besluit van 20 meter te schieten waar afleggen op de vrijstaande Vito Martens wellicht een betere keuze was geweest. Na ruim een kwartier spelen krijgt Vito Martens wel de bal vanuit een voorzet van Stan van Meurs maar vlak voor het doel weet hij de bal met het hoofd niet de juiste richting mee te geven. Na ruim een half uur spelen helpt de verdediging van Hertha een handje wanneer rechtsback Martijn Zeldenrijk de bal in de voeten schuift van Leo de Ruiter die daarop spits Thijs van Wetten inspeelt. Er volgt een nonchalante combinatie waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Leo de Ruiter komt die van dichtbij op de goed zijn doel verkleinende keeper Twan Stokhof schiet. Het spel van Hazerswoudse Boys wordt richting de rust steeds trager en voorspelbaarder en vijf minuten voor rust is Hertha zelfs dichtbij een voorsprong wanneer keeper Joren van Dijk een inschattingsfoutje maakt op een voorzet waardoor Stefan Voll voor hem kan komen maar zijn schoenmaat is net te klein om de bal binnen te tikken. Op slag van rust valt toch een doelpunt aan de andere kant van het veld wanneer uit een corner de bal plots voor de voeten valt van Vito Martens die niet nadenkt maar de bal tegen de touwen jaagt en de Boys hiermee op voorsprong zet.

Na de thee start het team van trainer Manfred van den Bosch opnieuw sterk en al na 5 minuten spelen in de 2e helft krijgt Roy van Leeuwen de bal uit een scherp aangesneden vrije trap van Justin Meijer van dichtbij voor het inkoppen maar zijn kopbal eindigt recht in de handen van keeper Stokhof. Een schot van Justin Meijer na goed terugleggen van Thijs van Wetten suist niet veel later vlak over de lat en ook een fraaie krul van verdediger Stan van Meurs verdwijnt net over de kruising. De druk van de Boys blijft aanhouden en wanneer een afgeslagen voorzet door Justin Meijer op de wreef wordt genomen wordt deze getoucheerd door een been van een verdediger waardoor de bal richting doel dwarrelt. De niet al te solide ogende keeper Stokhof probeert de bal te vangen maar laat de bal van de borst stuiten waarna de alerte Leo de Ruiter de bal van dichtbij in het lege doel kan tikken en Hazerswoudse Boys op 0-2 zet. Na de treffer probeert Hertha meer druk vooruit te zetten om een aansluitingstreffer te forceren maar slaagt er niet in om kansen af te dwingen tot 8 minuten voor tijd plots rechtsbuiten Stefan Voll in stelling wordt gebracht door Mike van Veen. Zijn diagonale schot dwingt keeper Joren van Dijk tot een knappe reflex waarna de rebound door invaller John van den Helder in het zijnet wordt geschoten. Nog geen minuut later maakt Hazerswoudse Boys een einde aan de hoop van Hertha via een mooie aanval en een prima voorzet van Romario van Tol die door Leo de Ruiter van dichtbij hard achter de kansloze doelman wordt gekopt. Met de herinnering aan de absurde slotfase in de beslissingswedstrijd tegen Siveo waar in de laatste 10 minuten nog 3 tegendoelpunten werden geïncasseerd zijn de meegereisde supporters uit Hazerswoude nog niet 100% zeker van de overwinning maar als na 90 minuten scheidsrechter Van Rossum voor het einde fluit is de eerste overwinning binnen.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur thuis tegen SPV'81.