SPV '81 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

10 september 2016 14:30

Eijnden, B.L. van den

Hazerswoudse Boys heeft ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. In een zwakke eerste helft waarin de ploeg al snel op achterstand kwam hielden beide teams elkaar in evenwicht. Na rust schakelde Hazerswoudse Boys een tandje bij en liep uiteindelijk eenvoudig uit naar een 5-1 zege.

De tweede tegenstander voor Hazerswoudse Boys in de nog prille competitie is SPV'81 uit Polsbroek dat haar eerste wedstrijd tegen titelkandidaat Oudewater met 5-2 heeft verloren. Bij Hazerswoudse Boys is Rens Louwers terug in het team en speelt Pim Schoonwater als rechtshalf op de plaats van Justin Meijer die daardoor opschuift naar een plek achter de spitsen.

In de openingsfase speelt het team van trainer Manfred van den Bosch in een te laag tempo en dit geeft SPV de kans om de aanval te zoeken. Na zeven minuten spelen levert de eerste kans ook direct een goal op wanneer Roy van Leeuwen zich op de achterlijn simpel laat aftroeven waarna de daarop volgende lage voorzet door de alerte spits Christian de Vos bij de eerste paal in het doel wordt geschoten. Diezelfde Christian de Vos passeert 5 minuten later eenvoudig Roy van Leeuwen en besluit daarop van de zijkant van het strafschopgebied op doel te schieten maar produceert een ruime afzwaaier. Niet veel later krijgt Thijs van Wetten aan de andere kant van het veld op 10 meter van het doel de bal voor de voeten uit een voorzet van Rens Louwers maar zijn inzet gaat naast. Ruim tien minuten later is er eindelijk weer wat opwinding wanneer Jeffrey Kastelein een vrije trap van 35 meter richting bovenhoek krult maar keeper Johan de Vos weet de bal nog net met een handje over de lat te tillen. Uit de aansluitende corner wordt door verdediger Roy van Leeuwen de bal tegen de paal gekopt waarna de rebound een prooi is voor Leo de Ruiter die de bal tegen de touwen schieten en de ploegen daarmee op gelijke hoogte brengt. In het niet al te enerverende restant van de eerste helft weten beide teams geen gevaar meer te stichten zodat er wordt gerust met een teleurstellende 1-1 stand.

Na rust is een gretiger Hazerswoudse Boys te zien. Na 10 minuten spelen in de 2e helft levert dit een treffer op wanneer Thijs van Wetten een actie maakt en de bal voorgeeft op de inlopende Leo de Ruiter die de bal eenvoudig binnenschuift en de Boys op voorsprong brengt. Een paar minuten later moet Thijs van Wetten de 3-1 binnenschieten wanneer hij de bal uit een rebound voor de voeten krijgt maar hij schiet de bal voor een leeg doel naast. Als er 20 minuten is gespeeld belandt de bal via een mooie combinatie tussen Justin Meijer en de ingevallen jeugdspeler Tim Turk voor de voeten van Leo de Ruiter die de bal in het doel tikt en denkt zijn 3e goal te hebben gemaakt. Scheidsrechter Van den Eijnden keurt de goal echter af vanwege buitenspel na een discutabel vlagsignaal van de assistent scheidsrechter zodat de kleine marge gehandhaafd blijft. Vijf minuten later heeft Tim turk opnieuw een goeie voorzet in huis die ditmaal belandt voor de voeten van Thijs van Wetten maar hij heeft zijn vizier vandaag niet op scherp staan en schiet tegen keeper De Vos op. Na ruim een half uur spelen krijgt Hazerswoudse Boys een penalty wanneer Thijs van Wetten onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied. Justin Meijer zet zich achter de bal en schiet onherroepelijk binnen. Niet veel later levert Roy van Leeuwen op het middenveld de bal onnodig in waarna spits Jan Doeland wordt weggestuurd richting het doel van Hazerswoudse Boys maar hij stuit op de goed zijn verkleinende keeper Joren van Dijk. In de daarop volgende tegenaanval krijgt Leo de Ruiter de bal net buiten de zestienmeter en besluit een schot te wagen omdat keeper De Vos uit zijn doel is. De bal krijgt door een voet van een SPV verdediger een scherpe curve en rolt tergend langzaam voor de ogen van de te traag reagerende keeper over de doellijn. Met nog vijf minuten te spelen maakt Leo zijn 4e en mooiste goal van de middag wanneer hij een puntgave voorzet van invaller Bart Sol snoeihard binnenkopt. In de slotminuut krijgt Justin Meijer nog een goede kans om de score verder op te voeren na een voorzet van Leo de Ruiter maar zijn schot kan door keeper De Vos worden gepareerd zodat de 5-1 de eindstand blijft. Door deze overwinning blijft Hazerswoudse Boys net als 4 andere ploegen nog zonder puntenverlies en voert het o.b.v. het doelsaldo de ranglijst aan.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14,30 uur de uitwedstrijd tegen FC Oudewater.