17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Hulters, G.P.H.

Onbekend

Op een mooi en goedgevuld sportpark in Oudewater heeft Hazerswoudse  Boys op de valreep een nederlaag geleden. In een aantrekkelijke wedstrijd was het Oudewater dat in het laatste kwartier iets fitter leek en sloeg in de allerlaatste seconde van de blessuretijd hard toe (3-2).

Na twee gewonnen wedstrijden stond nu de wedstrijd tegen het eveneens ongeslagen FC Oudewater op het programma. Een topper dus, ondanks dat dat wellicht niet zo veel zegt zo vroeg in de competitie. FC Oudewater kwam veel beter uit de startblokken. Binnen een paar minuten was het al raak. Want nadat de Boys-verdediging moeite had om een goedgenomen corner weg te werken, kopte één van de mee naar voren gekomen verdedigers van FC Oudewater de omhoog springende bal knap binnen (1-0). FC Oudewater bleef in het eerste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. Zo moest Hazerswoudse Boys keeper Joren van Dijk tot drie keer toe handelend optreden bij goede kansen van de thuisploeg. De betrouwbare Hazerswoudse sluitpost toonde zijn kwaliteiten en kwam alle drie de keren als winnaar uit de strijd. Tussendoor was Hazerswoudse Boys nog wel dicht bij de gelijkmaker; een mooie vrije trap van Rens Louwers kwam op de paal. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de Boys beter in hun spel en werd FC Oudewater teruggedrongen. Thijs van Wetten werd steeds vaker ingespeeld en hij toonde zijn kwaliteiten door elke keer als spits de bal knap te controleren en vast te houden. In de 40ste minuut kreeg de Boys bijna loon na werken want na een prima aanval via Redney van Vliet en Rens Louwers kwam Leo de Ruiter alleen voor de keeper, maar oog in oog met de doelman van FC Oudewater kwam de Hazerswoudse topscoorder niet verder dan een slappe inzet recht in de handen van de sluitpost. Na de rust was het al snel wel raak. Want na een prima actie van Justin Meijer kwam Leo de Ruiter prima voor zijn directe tegenstander en kon zo simpel binnentikken (1-1). Heel lang kon de Boys niet genieten van de voorsprong. Want na 52 minuten was het een ingooi die voor het doel kwam. Roy van Leeuwen liet zich simpel aan de kant zetten door de sterke spits van Oudewater en deze schoof de bal beheerst achter Joren van Dijk. Soms moet je als verdediger gewoon zorgen dat een aanvaller niet kan afronden in plaats dat je persé de bal wilt veroveren. De Boys trok het spel weer naar zich toe en met nog een half uur te spelen was  het rechtsback Stan van Meurs die de bal mee kreeg van Redney van Vliet. Stan van Meurs ging de laatste verdediger voorbij en schoot uit een moeilijke hoek hard raak (2-2). De wedstrijd kon nog beide kanten op en er ontspon zich een uiterst aantrekkelijk duel. In het laatste kwartier leken de krachten bij Hazerswoudse Boys weg te vloeien en werd de druk van FC Oudewater met de minuut groter. Keeper Joren van Dijk hield Hazerswoudse Boys in de wedstijd door twee keer uitstekend te redden op schoten van dichtbij. Ook de Boys kreeg kansen om gevaarlijk te worden in de counter maar door het erg slordig uitspelen van deze mogelijkheden werd dit telkens in de kiem gesmoord. De klok stond inmiddels al op 96 minuten toen Joren van Dijk nog een kiezelhard schot van de rand het strafschopgebied uit de bovenhoek moest tikken. De corner die daar op volgde werd op de lat gekopt maar de rebound viel voor één van de aanvallers van de thuisploeg en deze liet zich dit buitenkansje zich niet ontnemen en schoot onberispelijk binnen (3-2). Terwijl de spelers van FC Oudewater dit doelpunt vierden, floot de uitstekend leidende scheidsrechter af en dropen de Hazerswoudse Boysspelers na een mooie wedstrijd toch nog gedesillusioneerd af.

Verslag Jan Sol

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Romario van Tol; Redney van Vliet (Koen Plaisier); Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Rens Louwers (Vito Martens); Thijs van Wetten; Leo de Ruiter