Hazerswoudse Boys boekt verdiende overwinning op NSV ‘46

NSV '46 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

24 september 2016 14:30

Oosterveer, J.M.

Het elftal van Manfred vd Bosch heeft afgelopen zaterdag een verdiende overwinning behaald op NSV ’46 uit Noorden. Na een uur spelen stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord. In de laatste minuten bracht de Boys zichzelf nog in de problemen en werd het nog 3-2. Invaller Beau Gordijn loodste Hazerswoudse Boys met een bekeken schuiver in veilige haven (4-2).

Op een goedgevuld sportpark en onder lekkere omstandigheden floot scheidsrechter Oosterveer de wedstrijd in gang. Binnen twee minuten lag de bal weer op de middenstip want Hazerswoudse Boys was op voorsprong gekomen na een kopbal van Leo de Ruiter na een perfecte vrije trap van Jeffrey Kastelein (1-0). Het kwartier wat daarop volgde was voor NSV ’46. Want het was Jefrey van Capel die een prima voorzet van links over het Hazerswoudse doel kopte en een paar minuten later kwam de Noordense aanvaller Robbin Verhaar oog in oog met Hazerswoudse Boys keeper Patrick van der Reest, ook zijn inzet ging over het doel. Hazerswoudse Boys sprong zuiniger met de gecreëerde kansen om. Want na een prima actie en een dito steekpass van Rens Louwers kwam topscoorder Leo de Ruiter alleen voor keeper Bas Kalshoven te staan. De Hazerswoudse spits faalde niet en schoot in de 20ste minuut heel resoluut zijn tweede van de middag tegen de touwen (2-0). De wedstrijd kwam in een rommelige fase en er gebeurde lange tijd niet veel. Het publiek schrok vlak voor rust opeens wakker want nadat Stan van Meurs de bal slecht wegkopte en ook Nick Moerland deze slecht verwerkte, kwam Michael van Koert opeens in kansrijke positie, tot opluchting van heel Hazerswoudse Boys ging zijn inzet voorlangs. Ook Hazerswoudse Boys deed voor de rust nog éénmaal van zich spreken; na een prima voorzet van Jeffrey Kastelein was het aanvaller Vito Martens die over het Noordense doel kopte. Na rust was de Boys de bovenliggende partij. NSV ’46 kwam er nauwelijks meer uit en zonder dat de Boys grote kansen kreeg, was de Boys duidelijk de sterkere ploeg. Na precies een uur ging de bal rustig via Patrick van der Reest naar Rens Louwers. De Hazerswoudse middenvelder had weer een prima pass in huis. Ditmaal zette hij Vito Martens alleen voor de keeper. De jeugdige Hazerswoudse spits faalde niet en schoot rustig de 3-0 binnen. De wedstrijd leek beslist. Hazerswoudse Boys kreeg nog een reeks corners. Deze waren steeds gevaarlijk en moesten tot twee keer toe door NSV-verdedigers van de lijn worden gehaald. Het duurde tot tien minuten voor tijd dat de bezoekers weer gevaarlijk werden. Patrick van der Reest moest zich tot het uiterste strekken om een diagonaal schot uit de hoek te tikken. Een paar minuten later was er een scrimmage vlak voor het Hazerswoudse doel. In een mêlee van spelers was het één van de aanvallers van NSV ’46 die de bal het laatste beslissende zetje kon geven en de bal zo onder keeper Patrick van der Reest door frommelde (3-1). Een paar minuten later was de spanning helemaal terug in de wedstrijd, want na een vrije trap vanaf rechts werd er bij de tweede paal knap tegendraads ingekopt. Er zat een luchtje van buitenspel aan dit doelpunt doordat de bal vlak voor de doellijn nog aangeraakt werd door een aanvaller van NSV ‘46. Maar de grensrechter en scheidsrechter keurden deze treffer goed dus beloofde het nog een paar hete minuten te worden (3-2). NSV ’46 zette nog één keer aan voor een slotoffensief maar het was Stan van Meurs die de bal veroverde en gelijk de tegenaanval inzette. De Hazerswoudse verdediger liep twee man voorbij en gaf precies op het goede moment de steekbal op de net ingevallen A-junior Beau Gordijn. De jeugdige talentvolle Beau Gordijn faalde oog in oog met de keeper niet en loodste Hazerswoudse Boys met een bekeken schuiver in veilige haven (4-2). Een paar tellen later floot arbiter Oosterveer voor het einde en kon het elftal van Manfred vd Bosch weer drie punten bijschrijven en staat nu op de derde plaats. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Aarlanderveen.

Verslag Jan Sol

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Romario van Tol; Redney van Vliet (Pim Schoonwater); Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Rens Louwers; Leo de Ruiter (Joris van Zanten); Vito Martens (Beau Gordijn)