8 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Kabbedijk jr., M.

Onbekend

Hazerswoudse Boys heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sportief na een stroef begin uiteindelijk nog ruim weten te winnen. Hazerswoudse Boys kwam in een attractief duel 2 keer op achterstand maar wist in de 2e helft uit te lopen naar een wat geflatteerde 6-2 score. Door de zege nestelt Hazerswoudse Boys zich op de 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper FC Oudewater.

In een aangenaam herfstzonnetje starten Hazerswoudse Boys en Sportief aan hun onderlinge confrontatie. In het team van Hazerswoudse Boys start topscorer Leo de Ruiter weer in de basis waar hij een week eerder nog licht geblesseerd op de bank begon.

Hazerswoudse Boys schiet uit de startblokken via Rens Louwers die vanaf de aftrap oprukt naar de zestien meter van Sportief en ziet keeper Ramon Alblas iets voor het doel staan maar het schot zeilt net over de lat. Daarna pakt Sportief het initiatief over en na 10 minuten spelen krijgt het een grote kans via Jeffrey Buijt die alleen voor keeper Joren van Dijk opduikt die de slappe inzet eenvoudig kan keren. Een paar minuten later is het wel raak voor Sportief wanneer Daan Koot ongehinderd een voorzet van de zijkant vanaf 11 meter kan inkoppen en Joren van Dijk de strakke kopbal nog wel kan raken maar niet kan tegenhouden. Hazerswoudse Boys speelt in die fase zonder idee, spelers lopen te lang met de bal en diepe ballen komen niet aan waardoor de tegenstander met name in de omschakeling keer op keer gevaarlijk kan worden. Wanneer 5 minuten voor rust plots Leo de Ruiter alleen op keeper Albals kan aflopen na doorkoppen van Thijs van Wetten is dat de eerste echte kans voor de bezoekers. Leo laat de weifelende keeper kansloos en zet beheerst beide teams op gelijke hoogte. Vlak voor rust krijgt Sportief opnieuw een uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen wanneer Rens Louwers simpel balverlies lijdt op de middenlijn en Roy van Leeuwen het daarop volgende duel verliest. De snelle buitenspeler geeft Roy daarna het nakijken en via Sven van Oudenallen belandt de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Jeffrey Buijt die vanaf 16 meter een slap schot produceert dat naast hobbelt waardoor beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers opzoeken.

Trainer Manfred van den Bosch voert in de rust een aantal omzettingen door in de ploeg en brengt Vito Martens voor Romario van Tol waardoor het team beter komt te staan. Toch is het in de beginfase opnieuw Sportief dat de eerste grote kansen weet te creëren. Na 5 minuten stuit Jeffrey Buijt nog op Joren van Dijk maar 5 minuten later is het wel raak wanneer verdediger Ruud Plaisier mis timet bij een diepe bal waarna invaller Florian Nieuwkoop alleen op het doel van Hazerswoudse Boys afgaat en de bal aflegt op de meegelopen Jeffrey Buijt die van dichtbij Sportief weer aan de leiding brengt. De voorsprong zal niet lang op het scorebord blijven staan. Een paar minuten later gaat Vito Martens alleen op keeper Alblas af en schiet in eerste instantie nog tegen de keeper op maar de afvallende bal is voor Hazerswoudse Boys dat direct een nieuwe aanval opzet waarbij Justin Meijer de bal in het strafschopgebied ontvangt van Leo de Ruiter en hij schiet de bal van dichtbij binnen. Vijf minuten later pakt Hazerswoudse Boys zelfs de leiding wanneer Rens Louwers een vrije trap vanaf de zijkant met veel gevoel indraait en die zonder te worden aangeraakt bij de 2e paal binnen stuitert. Na 25 minuten spelen in de 2e helft is Thijs van Wetten het eindstation van een soepele aanval van Hazerswoudse Boys en hij schiet de Boys naar 4-2. De wedstrijd is in die fase voor de aanwezige toeschouwers erg leuk om naar te kijken omdat het spel op en neer golft en beide ploegen voor de winst spelen. Grote kansen voor Leo de Ruiter (na een mooie steekpass van Vito Martens) voor Hazerswoudse Boys en Jeffrey Buijt en Florian Nieuwkoop aan de kant van Sportief worden nog gemist maar als Vito Martens door Leo de Ruiter richting doel van Sportief wordt gestuurd en in 2x keer scoort is de wedstrijd gespeeld. In de slotminuut maakt topscorer Leo de Ruiter er zelfs nog 2-6 van na een misser van keeper Ramon Alblas.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Alphia.