15 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Jong, A. de

Onbekend

Afgelopen zaterdagmiddag heeft Hazerswoudse Boys een uiterst onverdiende zege behaald tegen Alphia. Terwijl heel Hazerswoude opgelucht adem haalde omdat de Boys een onverdiend punt binnen leek te gaan halen, was het centrale verdediger Roy van Leeuwen die zelfs de winnende treffer binnenkopte (2-1).

Op een voor het eerst dit seizoen niet met zon overgoten sportpark in Hazerswoude zette scheidsrechter de Jong de wedstrijd in gang. Vanaf de eerste minuut straalde het elftal van Manfred vd Bosch lamlendigheid uit. Behalve een kopbal van Vito Martens na een goede voorzet van Nick Moerland en een paar gevaarlijke corners creëerde de Boys de eerste helft helemaal niets. Duels werden amper aangegaan en Alphia was voor de rust duidelijk de bovenliggende partij. Alphia kreeg ook kansen, vooral de grote sterke spits Daniel van Leeuwen was regelmatig gevaarlijk. Maar even zo vaak volgde na een goede actie een zwakke afronding en kon keeper Joren van Dijk telkens zonder noemenswaardige problemen redden. Eén keer werd de Hazerswoudse keeper geholpen, het was Justin Meijer die de bal knap voor het Hazerswoudse doel weg gleed voordat een Alphense spits de bal binnen kon werken. Met 0-0 werd de rust bereikt. De onzichtbare Vito Martens bleef in de kleedkamer achter, zijn plaats werd ingenomen door Koen Plaisier. De tweede helft begon qua spelbeeld zoals de eerste eindigde. Hazerswoudse Boys speelde zonder idee en het was Alphia dat de wedstrijd domineerde. Zo raakten de Alphenaren vijf minuten na rust met een mooi afstandsschot de paal en een paar minuten later had keeper Joren van Dijk een moeizame redding in huis op een indraaiende vrije trap. Precies na een uur was het dan toch raak; Na een prima aanval over de linkerflank kwam de bal bij één van de Alphense spitsen. Alleen voor de keeper bleef deze uiterst rustig en schoof beheerst de 0-1 binnen. Hazerswoudse Boys leek wakker te schrikken. Er werd nu iets feller gespeeld en er werden nu wat meer duels gewonnen. Het was Justin Meijer die het verkeerde voorbeeld gaf door jeugdspeler Joris van Zanten verbaal keihard aan te pakken terwijl er in het veld nog acht spelers waren die door het ijs zakten. Het was wel diezelfde Justin Meijer die op fraaie wijze de gelijkmaker binnenschoot, want na goed doorjagen van Koen Plaisier veroverde de Boys de bal op links. Het was diezelfde Koen Plaisier die de bal perfect voorgaf op Justin Meijer. De Hazerswoudse middenvelder kwam prima voor zijn tegenstander en schoot zo prachtig de ploegen op gelijke hoogte (1-1). Alphia was niet uit het veld geslagen maar de wedstrijd was nu wel iets meer in evenwicht. Hazerswoudse Boys kreeg nog een kansje uit een corner, maar Justin Meijer zijn kopbal ging net naast. Ook Alphia kreeg nog een aardige kans; na een aanval over links kon keeper Joren van Dijk nog net een inzet van één van de spitsen van Alphia met zijn voet redden. Terwijl iedereen zich verzoende met een gelijkspel kreeg Hazerswoudse Boys nog een vrije trap op de linkerkant van het veld. Joris van Zanten legde de bal prima tussen de verdedigers en de keeper van Alphia. Het was centrale verdediger Roy van Leeuwen die bij de tweede paal knap tegendraads raak kopte en zo de Boys op een voorsprong zette (2-1). Vlak daarna floot scheidsrechter de Jong af. Hazerswoudse Boys pakte zo op een onverdiende manier drie punten maar dat besef leek er bij de spelers en trainers ook wel te zijn. Volgende week is Hazerswoudse Boys vrij en op zaterdag 29 oktober zal er uit worden gespeeld bij hekkensluiter Rijnstreek, waar de 1e periode zal worden beslist als ook Gouda en FC Oudewater tegen elkaar spelen.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Nick Moerland; Romario van Tol; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein (Joris van Zanten); Thijs van Wetten; Rens Louwers (Ruud Plaisier); Vito Martens (Koen Plaisier); Leo de Ruiter