Hazerswoudse Boys wint plichtmatig met 0-4 van Rijnstreek

0 - 4

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

29 oktober 2016 14:30

Hoogerbrugge, J.C.

Een plichtmatig spelend Hazerswoudse Boys heeft afgelopen zaterdag met 0-4 gewonnen bij hekkensluiter Rijnstreek, nadat de 1e helft al met een 0-3 voorsprong was afgesloten. Doordat FC Oudewater in de slotminuten met 1-2 bij Gouda won, ging de 1e periodetitel naar de ploeg uit Oudewater, waar bij een gelijkspel de Boys met de periodetitel er van door waren gegaan.

Onder sublieme omstandigheden werd om half drie in het pittoreske Nieuwbrug aan den Rijn afgetrapt. Bij de Boys ontbrak Nick Moerland en maakte Menno Nieuwhof na lang blessureleed zijn her optreden in het basiselftal. Al direct na de aftrap kon Thijs van Wetten op het doel af stormen, maar in plaats van zelf da actie af te ronden besloot hij de bal af te leggen waardoor de eerste kans te niet werd gedaan. In de 15e minuut werd de score dan toch geopend toen Romario van Tol van dichtbij de 0-1 binnenschoot, nadat eerst Menno Nieuwhof over de bal heen schoot. Het spelbeeld veranderde niet veel en Rijnstreek probeerde af en toe hun spitsen in stelling te brengen maar met een aantal afstandsschoten konden zij Joren van Dijk niet verschalken. De Boys speelde in een te laag tempo, maar kregen toch nog een aantal kansen die niets opleverde. In de 38e minuut viel dan toch de 0-2 toen Stan van Meurs met een geplaatste lob de doelman verschalkte. Vlak voor rust werd het nog 0-3 toen Thijs van Wetten beheerst de bal in een leeg doel schoot.

Na de rust bleef aanvoerder Jeffrey Kastelein in de kleedkamer achter en werd vervangen door Redney van Vliet. De Boys hoefden niet meer zo nodig en Rijnstreek miste de kracht om gevaarlijk te worden voor het doel van Joren van Dijk en zo werd de tweede helft een plichtmatige vertoning. Met als enige hoogtepunt een vrije trap van Roy van Leeuwen die hij opzij legde naar invaller Pim Schoonwater en uit zijn geplaatste voorzet schoot Leo de Ruiter in de 77e minuut de 0-4 binnen. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde toe en daardoor bleef de score beperkt tot een 0-4 overwinning.

Volgende week staat er voor Hazerswoudse Boys weer een uitwedstrijd op het programma en zullen zij een bezoek brengen aan Rohda ’76 in Bodegraven.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Roy van Leeuwen; Ruud Plaisier; Romario van Tol; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein (Redney van Vliet); Menno Nieuwhof (Pim choonwater); Rens Louwers (Bart Sol); Thijs van Wetten; Leo de Ruiter