2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

5 november 2016 14:30

Lans, T. van der

Hazerswoudse Boys heeft de wedstrijd tegen Rohda'76 met 2-1 verloren. Hazerswoudse Boys kwam al binnen 10 minuten op voorsprong via topscorer Leo de Ruiter. Na een half uur leek Hazerswoudse Boys op 0-2 te komen maar spits Thijs van Wetten mist voor open doel waarop Rohda nog geen minuut later de gelijkmaker binnenschiet. In de 2e helft komt Rohda al snel op 2-1 en dat blijkt ondanks meerdere grote kansen van Hazerswoudse Boys ook de eindstand. Door deze nederlaag ziet Hazerswoudse Boys het gat met koploper Oudewater groeien naar 4 punten.

Hazerswoudse Boys start de uitwedstrijd tegen Rohda'76 zonder de geblesseerde Rens Louwers. Trainer Manfred van den Bosch vult de vrijgekomen linkshalf positie op met rechtsback Stan van Meurs en zet Ruud Plaisier op de rechtsback positie.
Al snel is duidelijk dat Hazerswoudse Boys Rohda het spel laat maken en dat doet de thuisclub heel verzorgd. De Boys gokken op snelle uitvallen via de rappe aanvallers. De eerste kans van de wedstrijd is voor Hazerswoudse Boys en wordt door spits Leo de Ruiter zelf opgezet wanneer hij de bal afpakt op de helft van Rohda. Hij gaat daarna op zoek naar het doel en passeert eenvoudig de laatste verdediger en duikt op voor keeper Markarian. Leo besluit de bal af te leggen op de meegelopen Thijs van Wetten die de bal iets achter hem krijgt maar na controleren de bal kan inschieten maar zijn inzet belandt via de keeper op de lat. Maar zoals vaker dit seizoen is Leo de Ruiter er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken en de Boys op voorsprong te zetten. Na ruim een kwartier spelen duikt Leo de Ruiter opnieuw alleen op voor de keeper na een perfecte uittrap van keeper Joren van Dijk. Leo besluit te schieten maar ziet dat keeper Markarian de bal met zijn teen nog net tot corner weet te werken. De aansluitende corner wordt eenvoudig afgeslagen maar de mee opgekomen verdediger Ruud Plaisier pikt de afvallende bal op in het strafschopgebied van Rohda en wordt daarna op de hakken getrapt. De verder regelmatig pietluttig fluitende Scheidsrechter Van der Lans durft het voorval niet te bestraffen met een penalty. Na ruim een half uur spelen wordt Leo de Ruiter opnieuw diep gestuurd en hij laat zijn directe tegenstander de hielen zien. Leo bewaart het overzicht en legt ditmaal perfect af op de geheel vrijstaande Thijs van Wetten maar tot verbazing van iedereen schiet Thijs de bal van 11 meter voor open doel naast. En tot overmaat van ramp valt uit de aansluitende tegenaanval van Rohda de gelijkmaker van Rohda spits Tim van der Werf die net even eerder bij een voorzet is dan keeper Joren van Dijk. Aan de goal kleeft een buitenspelluchtje maar scheidsrechter Van der Lans wuift het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter weg. En zo staan de ploegen plots gelijk waar Hazerswoudse Boys op een "veilige" 0-2 voorsprong had moeten staan. De Boys herpakken zich en vlak voor rust krijgen ze nog een goede kans na een mooie aanval via Menno Nieuwhof en Leo de Ruiter die de bal op het hoofd legt van Thijs van Wetten maar zijn kopbal mist de kracht om keeper Markarian te verschalken.

Na rust weet Rohda vanaf het begin meer druk te zetten op de verdediging van Hazerswoudse Boys en dit levert in de openingsfase van de 2e helft een drietal vrije trappen op even buiten het strafschopgebied van de Boys. De pogingen van Stephan Wahl geven keeper Joren van Dijk de mogelijkheid om zijn talenten te laten zien en hij weet de gevaarlijke schoten te keren. Hij is echter kansloos wanneer Rohda een corner mag nemen en Roy Snijder zijn kopduel weet te winnen en de bal tegen de touwen kopt. Hazerswoudse Boys moet dus op zoek naar de gelijkmaker waar ze voor rust al in veilige haven hadden kunnen zijn. Toch weten de Boys al weer snel de weg richting doel te vinden en opnieuw is het Leo de Ruiter die wordt gelanceerd maar dit keer is de uitgelopen keeper Markarian net op tijd bij de bal om te voorkomen dat Leo hem passeert. Na ruim een uur spelen krijgt Rohda een grote kans om de voorsprong uit te breiden wanneer Arnold Troost door de verdediging van Hazerswoudse Boys slalomt en alleen voor Joren van Dijk opduikt maar zijn schot verdwijnt ongecontroleerd naast het doel. Met nog een kwartier op de klok is Leo de Ruiter weer zijn directe verdediger te snel af na een mooie pass van invaller Vito Martens en hij stoomt weer af op de Bodegraafse sluitpost maar tot ieders verbazing besluit Leo om de bal af te leggen terwijl er geen medespeler in de buurt is zodat ook deze 100% kans om zeep wordt geholpen. In het laatste kwartier zet Hazerswoudse Boys vol druk op de tegenstander waar het de rest van de wedstrijd achterover leunde en het tot dan toe zeer verzorgd spelende Rohda komt daardoor niet meer aan voetballen toe. Dit dwingt de verdediging tot fouten en Vito Martens kan bijna een te korte terugspeelbal oppikken maar keeper Markarian is net op tijd bij de bal om deze te blokken. De rebound belandt voor de voeten van Leo de Ruiter maar zijn gehaaste inzet van 25 meter verdwijnt ver over het lege doel. In de slotfase levert de druk van de Boys een aantal corners op waarbij er 2x door een verdediger op de lijn redding moet worden gebracht, 1x op een goede kopbal van Ruud Plaisier en in de slotminuut op een indraaiende corner van Thijs van Wetten. Als niet veel later scheidsrechter van der Lans affluit is de teleurstelling groot bij zowel spelers als supporters.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Gouda.