Hazerswoudse Boys en Gouda delen de punten na een spannende en leuke wedstrijd.

Gouda 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

12 november 2016 14:30

Kleinkramer, J.S.

Op een koud maar prima gevuld sportpark heeft Hazerswoudse Boys één punt overgehouden aan de topper tegen Gouda. Na een eerste helft die duidelijk voor de bezoekers was, kwam Hazerswoudse Boys in het tweede bedrijf steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 1-1 eindstand. Een resultaat waarover vooral Gouda zal denken dat er meer ingezeten had.

Nadat scheidsrechter Kleinkramer de wedstrijd om even over half drie in gang had gezet, lag de bal al snel in het doel achter Joren van Dijk. Want na een misser van Nick Moerland kon de geheel vrijstaande Hassan Ouabi de bal in het doel frommelen. Maar de Goudse spits deed dit net in buitenspelpositie en dus kon heel Hazerswoudse Boys opgelucht adem halen. Een paar tellen later was het weer schrikken voor het elftal van Hazerswoudse Boys, want na een voorzet van rechts was het aanvaller Hans Vergoed die voor zijn directe tegenstander kwam en de bal op de lat schoot. Ook Hazerswoudse Boys was in de beginfase niet kansloos; zo kreeg Menno Nieuwhof twee kansjes om de openingstreffer binnen te schieten. Bij de eerste was de pass iets te scherp en kon hij alleen zijn teen er nog tegen krijgen. Bij de tweede schoot hij iets te slap in om een goede voorzet van rechts tot doelpunt te kunnen promoveren. Nu nam Gouda duidelijk het heft in handen. Keeper Joren van Dijk hield zijn ploeg met twee knappe reddingen nog even overeind, maar had het nakijken toen de bal van rechts op maat voorgegeven werd en Hassan Ouabi prachtig binnenschoot (0-1). Gouda bleef de rest van de eerste helft de betere partij maar van het snelle en gevaarlijke spel van het eerste half uur was in het laatste kwartier voor rust geen sprake meer. Hazerswoudse Boys had op slag van rust zelfs nog op gelijke hoogte kunnen komen. Want na een corner van links die voorbij de tweede paal viel, was het Justin Meijer die de bal knap controleerde, zijn harde schot werd echter geblokt, de rebound werd door de goed spelende Roy van Leeuwen net naast geschoten.

In de tweede helft was de Hazerswoudse Boys wakker en werd Gouda meer teruggedrongen. Eerst kreeg Gouda nog een schietkans na balverlies van Stan van Meurs. Maar iedereen voelde dat er toch meer te halen was vanmiddag. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Stan van Meurs speelde na een mooie actie de prima ingevallen Vito Martens vrij. Deze jonge Hazerswoudse aanvaller omspeelde behendig keeper Steven Hageman en schoot de bal knap in het dak van het doel (1-1). Een paar minuten later was daar bijna de voorsprong voor de Boys. Want nadat Thijs van Wetten de bal knap veroverde in een druk strafschopgebied, behield hij ook nog knap het overzicht en bood Justin Meijer een vrije schietkans. Het schot van de aanjager van Hazerswoude werd knap gestopt door keeper Steven Hageman. Ook Gouda was niet kansloos in deze fase want keeper Joren van Dijk moest zich volledig strekken om een kopbal over de lat te tikken. Vlak voor tijd kreeg de Boys nog twee goede kansen; Eerst was het Redney van Vliet (die een prima wedstrijd speelde) die een door hem zelf opgezette aanval van dichtbij overschoot. Daarna was het Vito Martens die van dichtbij een voorzet in het doel liep. Dit doelpunt werd terecht afgekeurd om dat collega-aanvaller Leo de Ruiter in buitenspelpositie over de bal heen stapte. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het Joren van Dijk die zorgde dat Hazerswoudse Boys nog een punt overhield aan deze wedstrijd, want in een één-op-één-situatie met een Goudse aanvaller kwam de Hazerswoudse sluitpost als winnaar uit de strijd. Even voor half vijf floot de prima leidende arbiter Kleinkramer  af en gingen de bezoekers verkleumd maar met een tevreden gevoel richting kantine.

Verslag; Jan Sol

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Romario van Tol (Vito Martens); Nick Moerland; Roy van Leeuwen; Stan van Meurs; Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Redney van Vliet; Leo de Ruiter; Menno Nieuwhof; Thijs van Wetten