0 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

26 november 2016 14:30

Valen, K. van

Hazerswoudse Boys heeft de uitwedstrijd tegen Moerkapelle met 0-2 weten te winnen. De doelpunten in een redelijk gelijkwaardige wedstrijd vielen beide voor rust door Ruud Plaisier en Vito Martens. Omdat alle concurrenten voor de eerste positie punten verspeelden, stijgt Hazerswoudse Boys door de overwinning naar de 2e plaats op 1 punt van koploper Oudewater.

Op het vernieuwde complex van Moetkapelle start Hazerswoudse Boys zonder de licht geblesseerde Thijs van Wetten en de vanwege vakantie ontbrekende Justin Meijer. Hier tegenover staat de na een blessure terugkeerde Rens Louwers.
In de openingsfase krijgen beide teams een kansje. Spits Michael Koolhaas van Moerkapelle kopt de bal in vrijstaande positie in de handen van Joren van Dijk. Aan de andere kant speelt Vito Martens zich vrij en probeert met een puntertje doelman Renaldo de Vries te verschalken maar zijn inzet verdwijnt naast de goal. Het duurt daarna tot de 30e minuut voor er weer iets opwindends gebeurt. Het is aanvoerder Jeffrey Kastelein die een lage voorzet vanaf de rechterkant net binnen het strafschopgebied op doel schiet waar keeper De Vries nog net de hand tegen weet te krijgen en er een corner van weet te maken. Uit de aansluitende corner is het wel raak wanneer Ruud Plaisier de bal van Rens Louwers licht met het hoofd toucheert en Hazerswoudse Boys op 0-1 zet. Moerkapelle protesteert nog wel vanwege aanvallen van de keeper maar scheidsrechter Van Rooden wijst gedecideerd naar de middenstip. Tien minuten later kopt Vito Martens van dichtbij over het doel uit een scherp aangesneden vrije trap van Jeffrey Kastelein. Even later zorgt die zelfde Vito Martens wel voor de 0-2 wanneer Ruud Plaisier een kopduel op het middenveld wint en Vito de bal kan oppikken en naar het zestienmetergebied kan oprukken en keeper De Vries met een diagonaal schot kansloos laat.

Na de theepauze komt Moerkapelle duidelijk scherper uit de kleedkamer dan de Boys. Hazerswoudse Boys laat zich onder de druk van Moerkapelle ver inzakken en bereikt maar moeizaam de spitsen. Moerkapelle is na een kleine 10 minuten spelen in de 2e helft dicht bij de gelijkmaker wanneer Michael Koolhaas de bal van rand strafschopgebied met een mooie trap op de lat schiet boven de aan de grond genagelde keeper Joren van Dijk. Hazerswoudse Boys krijgt halverwege de 2e helft via spits Leo de Ruiter een grote kans maar hij probeert tevergeefs de bal op 7 meter van de goal onder controle te krijgen waar direct op doel schieten een betere optie leek. Aan de andere kant van het veld maakt verdediger Stan van Meurs het nog even spannend door een te korte terugspeelbal waar invaller Kamal Boutasgount nog wel tussen kan komen maar de bal niet kan controleren tot opluchting van de meegereisde Boys supporters. Niet veel later wordt keeper Joren van Dijk getest door Jaron van Drommele die zijn schot van even buiten de zestien tot corner verwerkt ziet. De volgende opschudding ontstaat wanneer tot ieders verbazing Vito Martens een gele kaart krijgt vanwege te vroeg in het veld komen na een blessurebehandeling aan de zijkant. De verwarring ontstaat wanneer Scheidsrechter Van Rooden "kom maar" roept tegen Rens Louwers die klaar staat om de toegekende vrije trap na een overtreding op Vito te nemen. Vito staat buiten de lijnen 2 meter achter Rens al klaar om het veld weer in te gaan na de blessurebehandeling en denkt dat de "kom maar" voor hem is bedoeld. De ietwat pietluttige scheidsrechter besluit hierop Vito de gele kaart te geven.
Met nog 10 minuten op de klok lijkt Leo de Ruiter met een kopbal uit een corner de 0-3 aan te tekenen maar zijn inzet wordt nog door een speler van de lijn gehaald. Niet veel later slalomt de beste speler aan Moerkapelle kant Harmen Verweij door de verdediging van Hazerswoudse Boys en geeft een bijna niet te missen kans aan spits Michael Koolhaas maar die raakt de bal volkomen verkeerd zodat Hazerswoudse Boys opgelucht kan ademhalen. In de slotminuten krijgt Moerkapelle nog een vrije trap even buiten het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys maar ook deze kans wordt door Joren van Dijk onschadelijk gemaakt. Zo voegt Hazerswoudse Boys 3 belangrijke punten toe aan het totaal en mag het zich vanwege de uitslagen van de concurrentie de grote winnaar van het weekend noemen.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys de thuiswedstrijd tegen Bergambacht (aanvang 14:30 uur).