Bergambacht 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

3 december 2016 14:30

Lans, T. van der

Onder ideale weersomstandigheden hebben Hazerswoudse Boys en Bergambacht de punten eerlijk verdeeld in een rommelig maar open duel waar de Boys in de eerste helft op een 1-0 voorsprong kwam en verzuimde verder afstand te nemen en Bergambacht in de tweede helft verdiend op een gelijkspel kwam en kon na afloop worden geconstateerd dat dit een terechte einduitslag was.

Direct vanaf de aftrap krijgt Vito Martens een dot van een kans als hij alleen voor doelman Pons verschijnt, maar hij ziet zijn inzet gestopt door de doelman. Ook een prachtige inzet van Justin Graafland treft geen doel, omdat Joren van Dijk op schitterende wijze de bal uit zijn doel ranselt. In de 12e minnut is het dan toch raak, als Ruud Plaisier  uit een corner van Rens Louwers de 1-0 binnen kopt. In de 25e minuut krijgt Rens Louwers de kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal gaat rakelings over de doellat heen. Bergambacht heeft het betere veldspel, maar krijgt voor rust geen kans meer om op gelijke hoogte te komen.

In de rust blijft de jarige en niet geheel fitte Roy van Leeuwen in de kleedkamer achter en zijn plaats wordt ingenomen door de van vakantie teruggekeerde Justin Meijer. Het spel van Boys zijde is onzuiver en Bergambacht heeft de overhand. In de 65e minuut komt Bart Sol de verdediging versterken in de plaats van middenvelder Redney van Vliet, waardoor Justin Meijer naar zijn vertrouwde positie op het middenveld verhuisd. In de 68e minuut valt dan toch de gelijkmaker als invaller Danny Strijver zijn verdediger Bart Sol in een luchtduel klopt en de 1-1 achter Joren van Dijk in de touwen kopt. De Boys proberen nog wel de winnende treffer te maken en trainer Manfred van  den Bosch brengt nog Pim Schoonwater in voor de moe gestreden Menno Nieuwhof. Maar verder dan een aantal corners komen de Boys niet en mogen nog van geluk spreken dat invaller Danny den Besten in blessuretijd een dot van een kans niet weet te benutten. De warrig leidende scheidsrechter van der Lans fluit na 93 minuten voor het einde en beide teams kunnen daar vrede mee hebben. Volgende week speelt Hazerswoudse Boys de laatste competitiewedstrijd in 2016 uit bij Kamerik.

Verslag; Leo van der Pot

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk;  Ruud Plaisier; Nick Moerland; Roy van Leeuwen (Justin Meijer); Stan van Meurs; Rens Louwers;  Jeffrey Kastelein; Redney van Vliet (Bart Sol); Leo de Ruiter; Menno Nieuwhof (Pim Schoonwater); Vito Martens