Hazerswoudse Boys wint na een moeizame eerste helft ruim van Hertha.

Hertha 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

25 februari 2017 14:30

Ploeg, R.C.H. van der

Op een winderig sportpark heeft Hazerswoudse Boys ruim gewonnen van Hertha uit Vinkeveen. De ruime overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. Want na een 0-1 ruststand werd er in de tweede helft met de wind in de rug orde op zaken gesteld (5-1).

Het elftal van Manfred vd Bosch startte tegen laagvlieger Hertha met de wetenschap dat koploper Oudewater haar wedstrijd eerder die dag al gewonnen had. Dus voor de Boys telde alleen de overwinning om zodoende in het spoor van de lijstaanvoerder te blijven. Hazerswoudse Boys begon prima aan de wedstrijd. Binnen een kwartier waren er al drie kansen te noteren. Eerst was het Vito Martens die zijn directe tegenstander soepel passeerde maar in kansrijke positie schoot de Hazerswoudse aanvaller te zacht in om het  keeper Kelvin Doornekamp echt moeilijk te maken. Een paar minuten later was het topscoorder Leo de Ruiter die sneller was dan zijn verdediger; zijn harde schot werd knap gestopt door de Vinkeveense sluitpost. De derde kans van het eerste kwartier kwam uit een goed genomen hoekschop van Jeffrey Kastelein. Zijn perfecte trap kwam op het hoofd van Vito Martens maar zijn kopbal ging slordig over. In het vervolg van de eerste helft zakte de Boys ver weg, want verder dan een grote kopkans van Vito Martens na een prachtige voorzet van Rens Louwers kwam men niet. Hertha voelde dat er wat te halen viel. De Vinkeveners kropen uit hun schulp en kwamen zelfs op voorsprong. Het was keeper Patrick van der Reest die de bal met de sterke tegenwind niet goed weg kreeg. De bal kwam via een kluts bij één van de aanvallers van Hertha. Zijn schot van rand strafschopgebied was hard en zuiver en ging laag, net langs de vingertoppen van de Hazerswoudse keeper (0-1). In het vervolg van de eerste helft kon de Boys geen aanspraak meer maken op de gelijkmaker. Met een 0-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. Trainer Manfred vd Bosch wisselde zijn gevaarlijkste man; Vito Martens mocht gaan douchen. Zijn vervanger was Ruben Windhorst. In de tweede helft speelde de Boys met de wind in de rug. Hertha kwam er niet meer uit. De supporters langs de lijn voelden dat de gelijkmaker er aan zat te komen. Eerst was het nog Ruben Windhorst die op de paal schoot, in de scrimmage die daar op volgde kon niemand van de Boys het laatste zetje geven en zo ging deze kans verloren. Een paar minuten later was het dan toch raak. Het was middenvelder Rens Louwers die de bal na een kluts oppikte. Hij bedacht zich niet en krulde de bal van 20 meter schitterend in de lange hoek (1-1). De Boys rook bloed. Er bleven nu kansen komen. Zo schoot Justin Meijer van zestien meter net naast en Thijs van Wetten mikte na een prima voorzet van Ruben Windhorst net over. De Boys kwam 25 minuten voor tijd toch op voorsprong. Het was verdediger Bart Sol die uit een corner de bal knap binnen volleerde (2-1). Vijf minuten later was de wedstrijd beslist; uitblinker Rens Louwers mocht aanleggen voor een vrije trap. Hoewel de bal ver naar de rechterkant van het veld lag, probeerde de Hazerswoudse middenvelder het toch in eens. De bal vloog prachtig in de lange hoek (3-1). Hertha snakte naar het einde,  maar de gifbeker was nog niet leeg. Vijf minuten voor tijd had Justin Meijer een prachtige crosspass in huis op Ruben Windhorst. Zijn aanname was goed en alleen voor de keeper scoorde hij met een zeer mooie stift (4-1). In de allerlaatste seconde van de wedstrijd bepaalde debutant Nino Martens met een geplaatste kopbal na een voorzet van Justin Meijer de eindstand op 5-1. Een paar tellen later floot scheidsrechter van der Ploeg voor het laatst. Volgende week staat de kraker tegen Oudewater op het programma. Ook dan speelt Hazerswoudse Boys thuis.

Verslag: Jan Sol

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick van der Reest; Stan van Meurs; Bart Sol; Jeffrey Kastelein (Redney van Vliet); Ruud Plaisier; Rens Louwers (Nino Martens); Menno Nieuwhof, Thijs van Wetten; Justin Meijer; Leo de Ruiter; Vito Martens (Ruben Windhorst)