1 - 5

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

4 februari 2017 14:30

Oosterveer, J.M.

Hazerswoudse Boys heeft de eerste wedstrijd na de verplichte winterstop eenvoudig gewonnen van SPV'81. Halverwege stond het team van trainer Manfred van den Bosch al met 0-4 voor en had tegenstander SPV vrijwel niets in te brengen. Na rust wisten beide teams 1 keer het net te vinden met een 1-5 eindstand als resultaat. Omdat ook de concurrenten voor de bovenste plaatsen wisten te winnen, verandert er niets in de kop van de ranglijst.

Op een koud en nat veld in Polsbroek begint Hazerswoudse Boys goed aan de wedstrijd. Van de afwezigheid van topscorer Leo de Ruiter (vanwege een griepje) en de geblesseerde Thijs van Wetten lijkt het team totaal geen last te hebben. Met Vito Martens en Pim Schoonwater in de voorhoede op de plaatsen van Leo en Thijs wordt tegenstander SPV in de eerste helft met goed combinatiespel van het kastje naar de muur gestuurd. Via de flanken komt Hazerswoudse Boys regelmatig goed door maar aanvankelijk zijn de voorzetten niet zorgvuldig. Na een kleine 10 minuten spelen volgt er wel een goede voorzet van de voet van Rens Louwers en is het direct raak. Spits Pim Schoonwater komt voor zijn tegenstander en tikt de bal bij de 1e paal binnen. Nog eens 10 minuten later is Rens Louwers i.p.v. aangever het eindstation van een aanval. Hij twijfelt niet wanneer de bal in het drukke strafschopgebied voor zijn voeten valt en schiet de bal met zijn "verkeerde" been onhoudbaar binnen. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Rens Louwers levert 5 minuten later de nodige onrust op in de defensie van SPV maar de bal verdwijnt uiteindelijk niet in het doel. Vijf minuten voor rust valt wel de 3e treffer wanneer de bal na een voorzet vanaf links voor de voeten valt van Menno Nieuwhof die niet aarzelt en de bal direct binnentrapt. En op slag van rust maakt Pim Schoonwater zijn 2e goal van de middag. Na een vlotte combinatie tussen Jeffrey Kastelein en Stan van Meurs belandt de bal bij de geheel vrijstaande Pim Schoonwater die alle tijd heeft om zich om te draaien en de hoek uit te zoeken en keeper Vos voor de 4e keer kansloos laat.

Na rust verschijnt Hazerswoudse Boys met 2 invallers in het veld. Aanvoerder Jeffrey Kastelein en linker middenvelder Rens Louwers maken plaats voor Redney van Vliet en Koen Plaisier. Tegenstander SPV komt een stuk strijdvaardiger uit de kleedkamer dan voor rust en probeert Hazerswoudse Boys vroeg vast te zetten. Er ontstaat hierdoor een gelijkwaardiger maar ook rommeliger wedstrijdbeeld. SPV weet na bijna een uur spelen voor het eerst gevaarlijk te worden wanneer Ruud Plaisier als laatste verdediger een bal volkomen mistrapt. SPV spits Christian de Vos verschijnt daardoor alleen voor het Hazerswoudse doel en schiet deze buitenkans binnen. Met nog ruim 10 minuten op de klok kan Christian Vos opnieuw alleen op keeper Joren van Dijk af wanneer Nick Moerland in de fout gaat maar dit keer schuift hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord is voor de Boys wanneer Menno Nieuwhof het meest alert reageert op een afgeslagen lastige vrije trap van Roy van Leeuwen die door keeper Vos met veel moeite kan worden gestopt waarna Menno van dichtbij het laatste zetje geeft. Na 90 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter Oosterveer af met een fraaie 1-5 eindstand op het scorebord.

Volgende week zaterdag staat in Hazerswoude-dorp de topper op het programma tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De wedstrijd tussen Hazerswoudse Boys en FC Oudewater begint om 14:30 uur.