FC Oudewater 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

4 maart 2017 14:30

Hartog, J.P. den

Op een vol sportpark en onder goede omstandigheden heeft Hazerswoudse Boys de koppositie niet kunnen overnemen van Oudewater. In een goede wedstrijd met veel inzet trokken de bezoekers aan het langste eind (1-2).

Even over half drie floot scheidsrechter den Hartog de wedstrijd in gang. Oudewater dicteerde het eerste gedeelte van de eerste helft. Zo kregen de voorwaartsen van de bezoekers al snel twee goede mogelijkheden. De eerste kans van dichtbij werd voorlangs geschoten en bij de tweede werd er vlak voor het doel half over de bal heen gemaaid en was zo een gemakkelijke prooi voor keeper Joren van Dijk. Hazerswoudse Boys schrok wakker. Langzaam trokken ze het initiatief naar zich toe. Halverwege de eerste helft was daar dan ook de openingstreffer. Rens Louwers mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn indraaiende voorzet werd prachtig tegendraads raak gekopt door Vito Martens (1-0). Binnen een minuut was het bijna weer gelijk. Rens Louwers leed op een gevaarlijke plaats balverlies. Met één steekpass stond Gijs Kautz vrij voor keeper Joren van Dijk. Het schot in de lange hoek was prima maar de redding van de Hazerswoudse sluitpost was formidabel. In deze fase was Hazerswoudse Boys de bovenliggende partij. Zo werden ze heel gevaarlijk uit een goedgenomen indraaiende corner van Thijs van Wetten en kreeg Rens Louwers een uitgelezen mogelijkheid toen hij door een steekbal van Vito Martens alleen voor keeper Arnold de Ruyter werd gezet. Beide keren voorkwam de sluitpost van Oudewater een Hazerswoudse treffer. In de laatste fase van de eerste helft nam Oudewater het heft weer in handen. Zo kregen ze vlak voor rust, na een mooie aanval door het centrum, een vrije schietkans op rand van het strafschopgebied. De niet zo goed inschoten bal kwam op de voeten van keeper Joren van Dijk. In de laatste paar seconden voor rust kreeg Oudewater een vrije trap door wat wild verdedigen van Justin Meijer. Het leek beter om de aanvaller, die met zijn rug naar het doel stond, naar buiten te drijven in plaats van de bal per se te willen veroveren. De vrije trap die hierop volgde werd hard binnengekopt door Menno Venhof (1-1). Met deze tussenstand werd ook de rust bereikt. Na de pauze ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Er was veel strijd, kansen voor beide partijen en het in grote getalen opgekomen publiek had een vermakelijke middag. Zo kwam Vito Martens alleen voor keeper Arnold de Ruyter. Maar de talentvolle Hazerswoudse aanvaller werd teveel naar de buitenkant gedrongen om nog doeltreffend uit te kunnen halen. Ook Justin Meijer was bijna trefzeker; zijn inzet ging net naast. Oudewater kreeg ook zijn kansen; zo twijfelde Joren van Dijk bij een diepe bal op spits Nick van der IJssel. De Hazerswoudse sluitpost besloot zijn ingezette sprint naar de bal toch te staken. Op deze manier verschafte hij de spits een prima schietkans. Joren van Dijk moest zich tot het uiterste strekken om zijn inschattingsfout goed te maken. Een kwartier voor tijd kwam Oudewater toch op voorsprong. Een vrije trap van rechts werd door de linkbenige Djarbo Boelen laag voor het doel gebracht. De bal werd door iedereen gemist en verdween tot ieders verbazing in de lange hoek (1-2). Hazerswoudse Boys ging nu alles of niets spelen. De goed spelende verdediger Bart Sol werd met zijn lengte naar het front gestuurd. Drie minuten voor tijd leek Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte te komen. Want na een lange bal van achteruit werd op 25 meter van het doel een duel uitgevochten. Beide spelers gingen naar de grond. De bal kwam via een steekbal bij Vito Martens. Op het moment dat de Hazerswoudse aanvaller doeltreffend uithaalde, floot de scheidsrechter alsnog voor een vrije trap voor Oudewater voor het duel wat vijf seconden daarvoor plaatsvond. Oudewater haalde opgelucht adem. Hazerswoudse Boys kwam deze tegenslag niet meer te boven. Justin Meijer pakte in de laatste minuut nog zijn tweede gele kaart en mocht zo met rood vertrekken. Even later floot scheidsrechter den Hartog voor het einde en wist Oudewater dat ze een hele grote stap gemaakt hebben richting het kampioenschap.

Verslag: Jan Sol

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Bart Sol; Nick Moerland; Ruud Plaisier; Justin Meijer; Menno Nieuwhof (Roy van Leeuwen); Thijs van Wetten; Rens Louwers; Leo de Ruiter (Ruben Windhorst); Vito Martens