Hazerswoudse Boys en NSV ’46 blijven op 0-0 steken

0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

18 februari 2017 15:00

Diest, T. van

Het duel tussen de nummer 2 Hazerswoudse Boys en nummer 4 NSV ’46 van de vierde klasse C bleef na een matte eerste helft en aantrekkelijkere tweede helft uiteindelijk op 0-0 steken. Al hadden de Boys de winnende treffer in de laatste minuut door Leo de Ruiter binnen geschoten en dreigde er met de 3 punten uit Het Noorden vandoor te gaan, daar stak de verder goed leidende scheidsrechter van Diest een stokje voor om de treffer af te keuren vanwege buitenspel.

Hazerswoudse Boys begon de wedstrijd zonder de op vakantie zijnde Roy van Leeuwen en in zijn plaats mocht good old Bart Sol op het middenveld  zij taak waarnemen. Het duel begon van beide zijde erg afwachtend en de kansen waren de eerst helft op een hand te tellen. De Boys hadden het betere van het spel, maar moesten waakzaam zijn op de counter van NSV ’46. Een kopbal van Vito Martens de net over het doel van Bas Kalshoven ging was het gevaarlijkste moment van de eerste helft.

In de rust werd Menno Nieuwhof gewisseld door Thijs van Wetten en de Boys probeerde de defensie van NSV ’46 meer onder druk zetten. In de 61e minuut kreeg Vito Martens een grote kans uit een voorzet van Leo de Ruiter maar zijn harde inzet werd gekeerd door doelman Bas Kalshoven. Hierna werd NSV ’46 de bovenliggende partij en moest Joren van Dijk een aantal keren handelende en betrouwbaar optreden, vooral uit vrije trappen van Michael Koert kwam het gevaar van de gastheren. De laatste tien minuten van de wedstrijd herpakte de Boys zich en probeerde als nog de winst uit het vuur te slepen en een kopbal van Vito Martens werd wederom door doelman Bas Kalshoven uit zijn doel geranseld. Toen in de laatste minuut Leo de Ruiter de winnende treffer leek binnen te schieten, maar dit niet werd gehonoreerd door de verder prima fluitende scheidsrechter van Diest uit Puttreshoek droppen beide elftallen af met een 0-0 eindstand. Beide teams schoten hier weinig mee op, maar liepen geen schade op omdat ook FC Oudewater en Rohda ’76 niet verder dan een gelijkspel (2-2) kwamen. Volgende week speelt de Boys thuis tegen Hertha.

Verslag; Leo van der Pot

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk;  Ruud Plaisier; Nick Moerland; Bart Sol; Stan van Meurs; Rens Louwers;  Jeffrey Kastelein; Justin Meijer; Leo de Ruiter; Menno Nieuwhof (Thijs van Wetten); Vito Martens