Hazerswoudse Boys kan titel definitief vergeten na nederlaag tegen Rohda’76.

Rohda '76 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

11 maart 2017 14:30

Hornes, R.S.

Na de nederlaag van vorige week was de opdracht duidelijk: winnen van concurrent Rohda’76 en hopen op een misstap van koploper FC Oudewater. Dat lukte niet, want in een gelijk opgaand duel won Rohda ’76 met 1-2. En omdat FC Oudewater haar wedstrijd wel won, moet het elftal van trainer Manfred vd Bosch zich richten op het behalen van de nacompetitie.

Op een veel minder goedgevuld sportpark dan vorige week tegen koploper FC Oudewater floot scheidsrechter Hornes voor het begin. Al snel kregen beide keepers de kans om zich te onderscheiden. Zo redde invalkeeper Patrick van der Reest knap met de voet op een inzet van dichtbij. Een paar minuten later was het aan de andere kant de eveneens invalkeeper Tim van Jaarsveld die Leo de Ruiter van scoren afhield in een één-op-één-situatie na een prachtige pass van Justin Meijer. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Ruud Plaisier blokte nog knap een inzet van zijn directe tegenstander nadat deze op simpele wijze voor hem was gekomen. Ook Hazerswoudse Boys kreeg nog wat mogelijkheden maar vaak ontbrak de finesse in de eindpass. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Aanvoerder Jeffrey Kastelein leed laconiek balverlies en spits Roy Snijder werd met één steekpass vrij voor het doel gezet. Met een hele zuivere afronding schoot hij de bal achter Patrick van der Reest (0-1).  In het tweede gedeelte van de eerste helft kabbelde de wedstrijd een beetje voort en met een 0-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Trainer Manfred vd Bosch greep in tijdens de rust. De flets spelende Menno Nieuwhof werd gewisseld voor Joris van Zanten. Gelijk na de rust kwam de Boys bijna op 1-1, want na een prima voorzet van Leo de Ruiter kwam medeaanvaller Vito Martens goed voor zijn tegenstander, zijn inzet van dichtbij werd met een knappe redding onschadelijk gemaakt door de Bodegraafse sluitpost. Ook Rohda kreeg een goede kans maar Patrick van der Reest redde knap in een één-op-één-situatie. Precies na een uur spelen was daar toch de gelijkmaker; na een prima aanval gaf Vito Martens de bal perfect voor op Leo de Ruiter. Zijn overtuigende kopbal verdween hard tegen de touwen (1-1). Tien minuten later stond Rohda weer op voorsprong; eerst redde Patrick van der Reest nog knap op een inzet van dichtbij. Uit de corner die daarop volgde werd er hard raak gekopt door opnieuw Roy Snijder (1-2). Hazerswoudse Boys zette aan voor een slotoffensief. Zo maakte de goed ingevallen Joris van Zanten de bal knap vrij en verlegde het spel naar Rens Louwers, de voorzet van de Hazerswoudse middenvelder op Vito Martens was op maat maar de kopbal verdween net naast het doel. Zo ging ook deze laatste kans verloren en floot de prima leidende scheidsrechter Hornes voor het einde. Hazerswoudse Boys droop verslagen af met de wetenschap dat het behalen van de nacompetitie het hoogst haalbare is.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys thuis tegen Sportief.