Teleurstellende nederlaag Hazerswoudse Boys

25 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Hulters, G.P.H.

Onbekend

In een wedstrijd met lage amusementswaarde heeft Hazerswoudse Boys verloren van Aarlanderveen. Na 85 minuten spelen scoort Aarlanderveen de enige goal van de wedstrijd waardoor Hazerswoudse Boys zakt naar de 4e plaats op de ranglijst.

Onder een voorjaarszonnetje maar met een stevige schrale noordoostenwind trappen beide teams af voor de eerste helft. Hazerswoudse Boys speelt met Bart Sol voor de geblesseerde Roy van Leeuwen en Romario van Tol neemt de plaats over van Stan van Meurs die zijn plaats moet afstaan vanwege te laat komen. Hazerswoudse Boys zakt in omdat het de snelheid vreest van Lekan Adekanye en laat Aarlanderveen opbouwen. In balbezit kiest Hazerswoudse Boys vrijwel direct voor de lange bal die vanwege de harde rugwind slechts zelden aankomt bij een medespeler. Omdat ook Aarlanderveen geen vuist kan maken, valt er voor de supporters weinig te genieten. Zij zien in de eerste helft aan beide kanten slechts één kansje dat geen gevaar oplevert zodat met een 0-0 stand de kleedkamers worden opgezocht.
In het eerste kwartier na rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Pas na een ruim uur voetballen is het Aarlanderveen dat de eerste serieuze kansen weet te creëren via aanvoerder Jorn Poelwijk maar hij weet deze niet te verzilveren. Het dichtst bij een goal is hij wanneer hij van 25 meter een vrije trap snoeihard op doel schiet maar keeper Joren van Dijk tikt de bal met een reflex over de lat. Hazerswoudse Boys begint daarna wat beter te combineren en hanteert wat minder snel de lange bal maar weet geen echte kansen af te dwingen. Met nog 5 minuten te spelen valt de beslissing in de wedstrijd wanneer Aarlanderveen invaller Sallern Chemlali de bal oppikt na een afgeslagen aanval, zijn directe tegenstander omspeelt en met een verdekt schot van randje zestien meter keeper Joren van Dijk passeert. Hazerswoudse Boys gooit daarna de schroom van zich af en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Een minuut na de goal probeert invaller Ruben Windhorst het met een te slap schot dat keeper Sander Vermeulen gemakkelijk kan stoppen. Een paar minuten later krijgt Vito Martens de grootste kans voor Hazerswoudse Boys uit een voorzet van Bart Sol maar zijn kopbal bij de 2e paal verdwijnt naast de goal. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd krijgt Aarlanderveen nog een levensgrote kans na een mooie snel uitgevoerde counter maar de kans is niet aan invaller Derk Gruppen besteed. Zo eindigt de wedstrijd met een zeer teleurstellend resultaat voor Hazerswoudse Boys.

Volgende week zaterdag speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Rijnstreek.