Scheidsrechter

Born, J.P. van der

Onbekend

Hazerswoudse Boys heeft zaterdagmiddag zonder al te veel problemen gewonnen van hekkensluiter Rijnstreek. Het elftal van Manfred vd Bosch speelde weliswaar slordig maar hoefde zich geen zorgen te maken over de afloop van het duel.

Om even over half drie floot scheidsrechter vd Born voor het begin van de wedstrijd; na 51 seconden lag de bal in het doel van Rijnstreek. Rens Louwers mocht een corner nemen. Deze indraaiende bal werd door iedereen gemist en stuiterde zo in de lange hoek (1-0). Een paar tellen later was het echter al weer bijna gelijk. Het was de behendige Roy Zaal die werd onderuitgehaald in het strafschopgebied door Stan van Meurs; scheidsrechter vd Born kon niet anders dan een strafschop geven. Keeper Joren van Dijk bewees zijn klasse door de strafschop van deze zelfde Roy Zaal te stoppen. Binnen tien minuten was het Hazerswoudse Boys dat de score verdubbelde. Na een voorzet op maat van Rens Louwers was het Ruben Windhorst die voor zijn tegenstander kwam en mooi raak kopte (2-0). De wedstrijd kwam nu in iets rustiger vaarwater. Hazerswoudse Boys kreeg nog een goede kans via Ruben Windhorst en Rijnstreek werd gevaarlijk door goed spelende Roy Zaal. Tien minuten voor rust was er plotseling de aansluitingstreffer. De normaal gesproken uiterst betrouwbare Roy van Leeuwen schoof de bal in de voeten van spits Ringo vd Berg. Alleen voor keeper Joren van Dijk had hij een schitterende lob in huis om zo de 2-1 aan te tekenen. Binnen een paar minuten stelde de Boys orde op zaken, want het was Ruben Windhorst die vrij voor keeper Yvar Veldkamp werd gezet. De Hazerswoudse middenvelder bleef rustig en schoof de bal door de benen van de sluitpost (3-1).

Na de rust werd de wedstrijd wat gezapig. Hazerswoudse Boys leek het allemaal wel goed te vinden en Rijnstreek miste de kwaliteit om echt een vuist te maken. Rijnstreek werd nog wel een keertje gevaarlijk door een mooi schot van afstand op de lat. Aan de andere kant was het Ruben Windhorst die een perfecte lange bal van Roy van Leeuwen knap aannam en hard op de kruising schoot. Toen 25 minuten voor tijd Roy Zaal de rode kaart kreeg en Rijnstreek met tien man verder moest, leek de wedstrijd helemaal beslist. Desondanks kreeg Rijnstreek nog wel wat kansjes; zo maakte keeper Joren van Dijk met een knappe redding een gevaarlijk schot van de rand van het strafschopgebied onschadelijk. Vlak voor tijd werd het nog 4-1. Na een actie van Stan van Meurs viel de bal voor de voeten van Rens Louwers. De goed spelende middenvelder schoot via het been van één van de verdedigers raak. Een paar tellen later floot scheidsrechter vd Born voor het einde en blijft Hazerswoudse Boys in de race voor de nacompetitie. Volgende week wacht de derby uit bij Alphia.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Stan van Meurs; Jeffrey Kastelein; Romario van Tol; Rens Louwers; Roy van Leeuwen; Menno Nieuwhof (Justin Meijer); Ruben Windhorst; Thijs van Wetten (Ruud Plaisier);  Vito Martens (Nick Moerland); Leo de Ruiter