2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

8 april 2017 14:30

Brouwer, S.P.

Onder een prettig voorjaars zonnetje heeft Alphia met 2-1 van Hazerswoudse Boys gewonnen en zich daarbij veel tekort gedaan, omdat Alphia op alle fronten de Boys aftroefde en ze zo spaarde voor een grotere afstraffing.

Vanaf de 1e minuut straalde Alphia de wil uit om de wedstrijd te winnen, waar je gezien de stand op de ranglijst zou verwachten dat de Boys alles in de strijd zouden gooien maar als figuranten op het veld stonden. In de 20e minuut kreeg Remco Zuijdervliet een opgelegde kans, maar oog in oog met Joren van Dijk stuitte hij op de doelman. In de 30e minuut kwam Alphia  op een verdiende 1-0 voorsprong toen spits Daniel van Leeuwen tegendraads in kopte uit een voorzet van Daryl Prent. Kort hierna kwamen de Boys een keer bij het doel van Alphia en kreeg Stan van Meurs op de achterlijn een goede mogelijkheid, maar werd tegen de grond gewerkt. De verder prima fluitende scheidsrechter Brouwer uit Woerden zag hier echter geen overtreding in. De Boys verloren alle persoonlijke duels en hopelijk kon Manfred van den Bosch in de rust de instelling van zijn team kantelen om nog enige aanspraak te maken op een beter resultaat.

In de rust werd Vito Martens gewisseld voor Ruben Windhorst. Maar ook in de 2e helft bleef Alphia de bovenliggende partij en won alle persoonlijke duels. Via invaller Yassine Yagoubi werd de score dan ook volkomen verdiend op 2-0 gezet na twijfelend optreden in de Boys defensie. Uit het niets kwamen de Boys terug in de wedstrijd toen in de 70e minuut Ruben Windhorst goed doorzette op de achterlijn bij Alphia en uit zijn voorzet kon Thijs van Wetten de aansluitingstreffer binnen schieten en de stand op 1-2 brengen. Wie had gedacht dat de Boys hier kracht uit zou putten kwam bedrogen uit, want het was juist Alphia wat er een schepje bovenop deed en kans op kans kreeg en verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien. De Boys konden geen vuist meer maken en mochten Alphia dankbaar zijn dat zij de vele kansen onbenut lieten en zo niet met een grotere nederlaag huiswaarts keerde.

Volgende week is de Boys vrij en op zaterdag 21 april wacht de Boys de uitwedstrijd in Gouda tegen de plaatselijke SV. Hopelijk wordt er dan uit een ander vaatje getapt en met een andere instelling gespeeld, want ondanks de smadelijke nederlaag hebben de Boys nog alles in eigen hand om de nacompetitie te halen.

Verslag Leo van der Pot

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Ruud Plaisier: Nick Moerland; Roy van Leeuwen; Stan van Meurs; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein (Menno Nieuwhof); Rens Louwers; Thijs van Wetten;  Vito Martens (Ruben Windhorst); Leo de Ruiter