Moerkapelle 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

29 april 2017 14:30

Farhane, M.

Hazerswoudse Boys heeft zich afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen door van laagvlieger Moerkapelle thuis met 1-2 te verliezen en door  de overige uitslagen in de 4e klasse C ver weg is geraakt voor het behalen van de nacompetitie.

Zonder de niet geheel fitte Rens Louwers begonnen de Boys aan het duel tegen Moerkapelle  en moesten waakzaam zijn op de gevaarlijke counters van de gasten. In de 12e minuut komt de linkerspits Redouan Bodouaou geheel vrij voor Joren van Dijk en weet de doelman simpel te passeren en tekent de 0-1 aan. Als je had gedacht dat de Boys wakker waren geschud na deze achterstand kwam bedrogen uit en alle persoonlijke duels werden verloren en Moerkapelle won elk duel om de 2e bal. In de 31e minuut werd dan ook de 0-2 gescoord door de snelle aanvaller Laurens Sluiter die beheerst de 0-2 binnen tikte. Vlak voor rust leek Leo de Ruiter de aansluitingstreffer te maken maar zijn inzet ging ruim over het doel van doelman Renaldo de Vries.

Na rust werd Pim Schoonwater gewisseld voor Vito Martens en probeerde de Boys snel de opgelopen achterstand weg te werken, maar het overleg daarin ontbrak aan alle kanten en Moerkapelle was in de counter meerdere malen gevaarlijk maar Joren van Dijk wist een grotere achterstand te voorkomen. Romario van Tol verving Ruud Plaisier. In de 75e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer toen invaller Thymen Eindhoven de bal via de binnenkant van de paal in eigen doel werkte en de 1-2 op het scorebord bracht. Met nog ruim een kwartier te spelen moesten de Boys alle risico’s nemen en kreeg ook Moerkapelle nog een aantal goede kansen. De Boys probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak en scheidsrechter Farhane uit Leiden vond 2 minuten blessuretijd wel genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week gaan de Boys op bezoek bij Bergambacht en hopelijk wordt er dan uit een ander vaatje getapt en met een andere instelling gespeeld, want ondanks de smadelijke nederlaag hebben de Boys nog een sprankje hoop om de nacompetitie te halen.

Verslag Leo van der Pot

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk; Ruud Plaisier (Ramario van Tol): Nick Moerland; Roy van Leeuwen; Stan van Meurs; Justin Meijer; Jeffrey Kastelein ; Pim Schoonwater (Vito Martens); Menno Nieuwhof; Joris van Zanten; Leo de Ruiter;