2 - 5

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

6 mei 2017 14:30

Hamer, H.J.

Een week na de blamerende nederlaag tegen Moerkapelle heeft Hazerswoudse Boys een prima wedstrijd afgeleverd tegen Bergambacht. De winnaar van de 2e periode verloor op eigen veld met 5-2 van een fris spelend Hazerswoudse Boys. Leo de Ruiter was met 3 doelpunten de gevierde man.

Onder een aangenaam zonnetje starten Hazerswoudse boys en Bergambacht aan hun wedstrijd op het kunstgras van Bergambacht. De eerste doelpoging is van Bergambacht maar het is Hazerswoudse Boys dat na 5 minuten spelen 2x dicht bij een doelpunt is via Vito Martens. Eerst gaat Vito alleen op keeper Roy Pons af maar schiet de bal wild over, een minuut later kopt Leo de Ruiter de bal door op Vito waarna hij de keeper tot een katachtige redding dwingt. Na een kwartier spelen zijn de rollen omgedraaid en is het Vito die Leo de Ruiter de kans geeft maar zijn inzet wordt gestopt door keeper Pons en de daarop volgende rebound van Joris van Zanten verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vijf minuten later is Leo de Ruiter dichtbij de openingstreffer wanneer hij de bal uit het niets op de paal schiet. Hazerswoudse Boys is in die fase veel gevaarlijker dan Bergambacht en de openingsgoal kan dan ook niet uitblijven. Het is uiteindelijk Vito Martens die met een bekeken kopbal uit een goede voorzet van Leo de Ruiter, waar keeper Pons zich op verkijkt, de score openbreekt. De voorsprong houdt niet heel lang stand want 10 minuten later valt de bal voor de voeten van de gevaarlijkste speler van Bergambacht, Jelle Hordijjk, die geen moment aarzelt en de bal hard binnenschiet. Hazerswoudse Boys is de klap snel te boven en 2 minuten later komt het opnieuw verdiend op voorsprong. Aanvoerder Jeffrey Kastelein draait een vrije trap van de zijkant van het veld scherp richting doel waarna de bal zonder dat iemand hem raakt via de binnenkant van de paal in het doel stuitert. En als op slag van Rust Menno Nieuwhof na een goede actie de bal vanaf de achterlijn voor geeft, kan Leo de Ruiter de bal van dichtbij simpel binnentikken en kunnen de Boys met een veilige marge van 2 doelpunten gaan rusten.

Na de rust gaat Hazerswoudse Boys direct weer op zoek naar de goal van de tegenstander en is via de zeer bedrijvige Vito Marten opnieuw 2x gevaarlijk. Toch is het tegen de verhouding in Bergambacht dat scoort via een schitterende vrije trap van Pieter Meijer die keeper Joren van Dijk kansloos in de bovenhoek ziet verdwijnen. De Bergambacht supporters krijgen weer even hoop op een goede afloop maar na ruim een uur spelen beslist Hazerswoudse Boys de wedstrijd wanneer Vito Martens de bal knap meeneemt, zijn directe tegenstander opnieuw te snel af is en de bal afgemeten aflegt op de meegelopen Leo de Ruiter die de Boys op een 2-4 voorsprong brengt. Kort daarna valt een speler bij Bergambacht, dat dan al 3 keer heeft gewisseld, met een blessure uit en is de weerstand gebroken. Met nog een kwartier op de klok maakt Leo de Ruiter zijn 3e treffer van de middag en brengt hiermee de eindstand op het scorebord.

Door de overwinning staat Hazerswoudse Boys op de gedeelde 3e plaats, samen met Bergambacht dat al zeker is van nacompetitie, met 3 punten achterstand op nummer 2 Rohda'76. Om nog nacompetitie af te dwingen moet Hazerswoudse Boys de laatste wedstrijd winnen en moet Rohda'76 verliezen.

Volgende week zaterdag 13 mei speelt Hazerswoudse Boys thuis de laatste competitiewedstrijd tegen Kamerik om 14:30 uur.