Kroonprinsjes van JO15-1 sluiten bekercompetitie af met winst op titelkandidaat Woerden JO15-1

Woerden JO15-1

0 - 2

Haz. Boys JO15-1

Onder 15, JO15-1, Groep 2 07

8 oktober 2016 12:30

Onbekend

Eindelijk een verslag van JO15-1. Mooie gelegenheid om terug te blikken op de bekercompetitie en om af te sluiten met een wedstrijdverslag.

De bekercompetitie begon na een goede serie in de wedstrijden van de voorbereiding en goede trainingen wat teleurstellend. De openingswedstrijd werd te licht opgevat en werd gelijkgespeeld tegen RVC’33. De daaropvolgende wedstrijd was de nederlaag tegen Nieuwkoop helemaal niet nodig in onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Maar daarna lieten de Kroonprinsjes zien, dat ze een ploeg kunnen zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Kenmerkend voor dit team was tot nu toe. De leergierigheid gekoppeld aan wil om te strijden voor het best haalbare resultaat. Titelkandidaat ARC werd naar een kansloze 6-2 nederlaag gespeeld en op de laatste dag zou gespeeld moeten worden tegen het bovenaan staande Woerden. Bij winst op Woerden en verlies van ARC zouden de Kroonprinsjes alsnog de volgende ronde behalen.

In de wedstrijd liet Woerden zien een goede technische ploeg te hebben en ontwikkelden zij een veldoverwicht. Onwennigheid door de verandering in de speelwijze maakte dat we op het middenveld niet goed grip kregen en we onder druk bleven. Een schot op de lat was het enige gevaar dat gesticht kon worden door Woerden. Maar zelf konden we aanvallend ook niet echt enorm gevaarlijk worden. Na rust kregen we het wat beter op de rit, al had Woerden wel het iets betere van het spel. Maar we wisten dat we kansen zouden krijgen uit onze snelle breaks en kracht in de voorhoede en dat we dan scherp moesten zijn en zuinig. Dit resulteerde in een goede goal in de 10-de minuut na rust. Een belangrijke redding van de keeper was noodzakelijk om in de race te blijven.

Woerden ging vervolgens 1-op-1 spelen en wij brachten daar een aanvallende wissel tegenover, om als we uit konden breken een verzorgdere counter konden krijgen. Dit plan werkte en vlak voor tijd kon de bevrijdende 2-0 worden gescoord. Helaas had ARC zijn wedstrijd waardoor we tweede zijn geworden. Een goed resultaat voor de Kroonprinsjes. Maar terugkijkend zijn vooral die eerste twee wedstrijden bepalend geweest.